31.08.2011. / 08:04

Autor: Hina

Očišćen teren za korporacije: Libija najavila skorašnji početak proizvodnje nafte

Prije ustanka u veljači ove godine Libija je proizvodila 1,6 milijuna barela nafte dnevno

IlustracijaIlustracijaProizvodnja nafte u Libija mogla bi započeti za nekoliko tjedana i dosegnuti predratnu razinu u roku od 15 mjeseci, izjavio je u utorak novoimenovani predsjednik Nacionalne naftne korporacije (NOC) Nuru Beruin.

"Proizvodnja nafte započet će za nekoliko tjedana, ne mjeseci. Trebat će nam manje od 15 mjeseci da se proizvodnja vrati na razinu od prije rata", kazao je Nuru Beruin u Bengaziju.

Prije ustanka u veljači ove godine Libija je proizvodila 1,6 milijuna barela nafte dnevno. Zbog rata su pobjegli strani radnici, a neka naftna polja i izvozni terminali su oštećeni.

Beruin je rekao da je većina naftnih polja "u redu" i nisu pretrpila veće štete, ali da problem predstavljaju minska polja oko izvoznog terminala Brega, što bi moglo usporiti normalne operacije.

I novi ministar za naftu, Ali Tarhuni, najavio je skorašnji početak proizvodnje nafte, priznavši da "uvjeti nisu posve normalni, ali su vrlo blizu". Tarhouni je također kazao da se sastao s predstavnicima naftnih kompanija koje su poslovale s Libijom prije rata i poručio da će nova vlast poštivati prije potpisane ugovore.

Vezane vijesti

Naftaški juriš na sjever

Naftaški juriš na sjever

Oko Arktika se steže sve agresivniji obruč vojnih sila gonjen uzbuđenjem koje u krvi nekih vladinih činovnika vrije velikim brojkama. "I u tom cilju… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 31.08.11. 08:27

Ma nije moguće, a ja mislio da se oni oslobodili.


registracija
28/4/10

Zvonko, 31.08.11. 09:58

Za sve eurofile i eurofobe koji žele nešto više znati a nemaju gdje:

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/ulazak_u_eu_biti_ce_gospodarska_politicka_i_kulturna_katastrofa/377683.html


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika