31.08.2011. / 12:54

Autor: Nacional.hr

Vidoševiću se smiješi i peti mandat na čelu HGK

Vidošević u prethodnim izborima nije imao puno protukandidata pa je izbor predsjednika HGK zapravo puka formalnost

Nadan VidoševićNadan VidoševićHrvatska gospodarska komora u ponedjeljak će održati Izbornu skupštinu na kojoj će se odabrati njen predsjednik. Aktualni predsjednik Nadan Vidošević, kako stvari stoje, vjerojatno će osvojiti još jedan četverogodišnji mandat.

Naime, kako piše Poslovni dnevnik, Vidošević trenutno nema protukandidata i ako se neki protukandidat ne pojavi do ponedjeljka, izgledno je da će osvojiti svoj peti mandat.

Zanimljivo je kako iako Vidoševiću ističe mandat nije objavljen nikakav javnih poziv za kandidaturu niti su određeni kriteriji koje kandidat mora ispunjavati. U HGK ističu kako nisu obvezni objavljivati javni poziv jer "svi koji prate rad Komore znaju da je ovo izborna godina". Također, dodaju kako se natjecati mogu svi koji su zaintersirani za tu funkciju, a o kriterijima se raspravlja na sjednici Upravnog odbora nakon što budu zaprimljene kandidature.

Treba istaknuti kako u Upravnom odboru, koji raspravlja o kandidatima sjede i glavna tajnica HGK Martina Velnić i predsjednik HGK Nadan Vidošević.

Vidošević u prethodnim izborima nije imao puno protukandidata pa je izbor predsjednika HGK zapravo puka formalnost. Iako su se u javnosti spominjala imena Damira Kuštraka i Vladimira Ferdeljija, Kuštrak je otvoreno rekao kako nije zainteresiran, dok se Ferdeljija pravda obvezama u tvrtki.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

registracija
1/9/11

ZvonkoK, 01.09.11. 20:17

Poštovani čitatelji, zar nije konačno vrijeme za promjene pa zar nam isti ljudi moraju biti na položajima. Jednostavna računica koju treba naučiti porezna Uprava i USKOK je (ne)jednadžba primljeni iznos primanja i prijavljeni porez = nekretnine i pokretnine. Kod dotičnog gospodina s obzirom na njegovo bogatstvo u prvom redu o onome što su pisale novine ( i ono za koje ne znamo) ta računica predstavlja VELIKU NEjednadžbu pa bi to bio prvi razlog zašto ne bi bio biran dotični gospodin. Lijep pozdrav


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika