31.08.2011. / 14:05

Autor: Hina

MVPEI: Hrvatska je zabrinuta stanjem u Siriji i traži smjenu Asada

Hrvatska je u srijedu izrazila duboku zabrinutost nastavkom nasilja u Siriji i pridružila se pozivima međunarodne zajednice predsjedniku Bašaru al-Asadu da odstupi s vlasti i na taj način omogući neophodne promjene kao i povratak mira i stabilnosti u svojoj zemlji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Bašar al-AsadBašar al-AsadHrvatska je u srijedu izrazila duboku zabrinutost nastavkom nasilja u Siriji i pridružila se pozivima međunarodne zajednice predsjedniku Bašaru al-Asadu da odstupi s vlasti i na taj način omogući neophodne promjene kao i povratak mira i stabilnosti u svojoj zemlji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Hrvatska izražava duboku zabrinutost zbog nastavka nasilja u Siriji i pridružuje se pozivima međunarodne zajednice predsjedniku Asadu da odstupi s vlasti i na taj način omogući neophodne promjene kao i povratak mira i stabilnosti u Siriju", piše u priopćenju.

"Umjesto obećanog pokretanja neophodnih reformi, sirijske vlasti nastavljaju koristiti represivni aparat protiv vlastitog naroda. Republika Hrvatska sa zabrinutošću prima izvješća o ubojstvima velikog broja ljudi u sirijskim zatvorima te osuđuje brutalne napade na javne osobe koje kritički progovaraju o režimu, kao i na sveta mjesta poput džamije al Rifai u Damasku", dodaje se u priopćenju.

Hrvatska smatra, ističe se, da nasilje protiv sirijskog naroda mora prestati bez odgode.

Poziv na pobunu upućen je preko Facebooka 15. ožujka u Damasku, a bio je naslovljen 'sirijska revolucija protiv Bašara al-Asada 2011'. Prosvjedi se održavaju pod sloganima "'Sirija bez tiranije, izvanrednog stanja i posebnih sudova' i 'Sirija bez korupcije, krađa i monopola bogatih'. Od početka antivladinih prosvjeda ubijeno je oko 1300 ljudi, a više od 10 tisuća je uhićeno.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 31.08.11. 17:13

Ovaj gore na slici se zasrao od straha, nazvao "Balavog Jandroka" i ponizno odgovorio: "Dodji kod mene i urucit' cu ti odstupnicu"! Sada je jedino krivica na nasem ministru, jer se je "zalitao do usiju" od straha poci mu u goste!!!!!!!


registracija
12/1/11

bozhidar, 31.08.11. 18:26

nemojmo se mijesati u bilo koji gradjanski rat ili unutrasnje poslove jedne drzave.
podsjetimo se da smo se i mi nasli u gradjanskom ratu nakon '92, kad se je srpska vojska povukla iz hr.

mnogi su i nama osporavali pravo da sredimo stvar sa hr srbima i politickim putem, a kamoli ratnim.
prisjetimo se sto i sad sr, et al, misle o oluji!!

ukoliko pobunjenici u libyji i syriji pobjede, mozemo ocekivati jos gore vladanje tamo nego kako je bilo pod bashir assadom ili moamar gaddafijem.

cuvaj mo se 'dobrih' namjera zapadnih supremacista [raznih fasista, nacista, kultista] za libyu, syriju, i hr
njima je samo za osobnog bogacenje, tlacenje radnika, vodjenje ratova i stvaranje[ tu i tamo] nemira.
also spricht bozhidarevski! hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika