31.08.2011. / 14:53

Autor: Totalsport , Nacional.hr

SP u veslanju: Dvojac 'sa' u A-finalu, dvojac 'bez' u C-finalu, Vekić bez polufinala

U jedinoj repasažnoj utrci zauzeli su hrvatski veslači četvrto, posljednje mjesto koje je vodilo u A-finale odveslavši dvokilometarsku dionicu za sedam minuta i 4.41 sekundu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAnte Janjić, Vjekoslav Kolobarić i Silvijo Petriško, hrvatska posada dvojca s kormilarom, izborila je A-finale na Svjetskome veslačkom prvenstvu u Bledu u svojoj neolimpijskoj disciplini.

U jedinoj repasažnoj utrci zauzeli su hrvatski veslači četvrto, posljednje mjesto koje je vodilo u A-finale odveslavši dvokilometarsku dionicu za sedam minuta i 4.41 sekundu.

Za ovu se disciplinu na Svjetskom prvenstvu prijavilo samo osam posada.

Za samo 35 stotinki sekunde nastup je u polufinalu propustio samac Mario Vekić. U jednoj od najnapučenijih disciplina hrvatski je veslač u srijedu zauzeo četvrto mjesto u svojoj četvrtfinalnoj skupini s vremenom sedam minuta i 0.34 sekunde. Kinez Liang Zhang na trećem mjestu, posljednjem koje je vodilo u polufinale, bio je brži za 35 stotinki.

Vekić će se tako nastaviti natjecati za plasman između 13. i 24. mjesta.

Za maksimalno 13. mjesto nastavit će se boriti i četverac bez kormilara u sastavu Siniša Skelin, Nikša Skelin, Josip Stojčević i Marin Bogdan, koji su u svojoj repasažnoj skupini zauzeli posljednje, peto mjesto s vremenom 6 minuta i 12.47 sekundi.

Ista sudbina zadesila je Vitomira Čavrlju i Alena Banovca u dvojcu bez kormilara koji su slavili su s vremenom od šest minuta i 40.56 sekundi pobijedivši ispred Južnoafrikanaca i Čeha. Preostaje im borba za plasman od 13. do 18. mjesta, odnosno nastup u C-finalu.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika