31.08.2011. / 15:54

Autor: Hina

EU spreman ukinuti neke sankcije Libiji

EU namjerava u petak ukinuti dio sankcija nametnutih libijskim naftnim tvrtkama i libijskim lukama, izvijestili su u srijedu europski diplomatski izvori.

Čelnici EU spremni su ukinuti neke sankcije LibijiČelnici EU spremni su ukinuti neke sankcije LibijiEU namjerava u petak ukinuti dio sankcija nametnutih libijskim naftnim tvrtkama i libijskim lukama, izvijestili su u srijedu europski diplomatski izvori.

Stručnjaci 27 europskih vlada u srijedu su postigli "prvi tehnički dogovor" o ukidanju sankcija za 28 libijskih "gospodarskih subjekata" čiju je imovinu EU zamrznula, a odluka bi i službeno mogla biti usvojena u četvrtak, nedugo prije početka konferencije u Parizu "prijatelja Libije", rekao je europski diplomat želeći ostati anoniman. No odluka neće moći stupiti na snagu prije nego što bude objavljena u Službenom glasniku EU-a, rekao je drugi diplomat.

Ukupno je pedesetak gospodarskih subjekata pod sankcijama EU-a, čiji je cilj kazniti režim Moamera Gadafija. Najprije će se ukinuti sankcije za šest libijskih luka i sankcije nametnuti trima ili četirima naftnim tvrtkama, rekli su diplomati.

Da bi nastavila s procesom ukidanja sankcija protiv Libije, EU će morati pričekati i odobrenje UN-a, jer su neke mjere provedene u skladu s primjenom sankcija o kojima su odluku donijeli Ujedinjeni narodi.

Vezane vijesti

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Nove sankcije Siriji, Homs opet bombardiran

Europska unija prihvatila je u ponedjeljak novi paket sankcija Siriji koje se odnose na nove subjekte i proširuju embargo na prodaju oružja toj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika