31.08.2011. / 16:14

Autor: Hina

Kosor o odbijenici: Razgovarat ću s Orbanom o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa

Premijerka Jadranka Kosor, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira to što je mađarsko državno odvjetništvo odbilo zahtjev DORH-a da ispita bivšeg šefa MOL-a Zsolta Hernadija u vezi s navodnim mitom od 10 milijuna eura bivšem premijeru Sanaderu, rekla je da Vlada RH nema nikakvih obavijesti o tome te da će svim raspoloživim sredstvima i dalje štititi nacionalne interese .

Jadranka Kosor i Viktor OrbanJadranka Kosor i Viktor OrbanPremijerka Jadranka Kosor, odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira to što je mađarsko državno odvjetništvo odbilo zahtjev DORH-a da ispita bivšeg šefa MOL-a Zsolta Hernadija u vezi s navodnim mitom od 10 milijuna eura bivšem premijeru Sanaderu, rekla je da Vlada RH nema nikakvih obavijesti o tome te da će svim raspoloživim sredstvima i dalje štititi nacionalne interese .

"Vjerujem kako ću uskoro imati prilike o mnogim stvarima razgovarati s premijerom Viktorom Orbanom. Ako itko dobro razumije što znači štititi interese i obvezu vlade i premijera da štiti nacionalne interese i u tom smislu donosi odluke - onda to razumije mađarski premijer", rekla je predsjednica vlade, dodajući kako ima "dobre kontakte s premijerom i prijateljem Viktorom Orbanom", koji je iznimno mnogo pomogao Hrvatskoj u pregovorima za ulazak u Europsku uniju.

U vezi s informacijama vezanim uz taj slučaj, predsjednica vlade Jadranka Kosor uputila je novinare na Državno odvjetništvo RH, dodajući da se mogu obratiti i institucijama u Mađarskoj.

Kako danas navode mediji, mađarsko državno odvjetništvo negativno je odgovorilo na zahtjev DORH-a da ispita bivšeg šefa MOL-a Zsolta Hernadija u vezi s navodnim mitom od 10 milijuna eura bivšem premijeru Ivi Sanaderu, kojim je MOL u Ini stekao upravljačka prava.

Vezane vijesti

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Orban želi javnu raspravu o ulasku Mađarske u eurozonu

Predsjednik mađarske vlade Viktor Orban želi potaknuti javnu raspravu o ulasku zemlje u eurozonu koja se temeljito promijenila s dužničkom krizom,… Više

Komentari

registracija
16/2/11

pro, 31.08.11. 17:28

tko vjeruje u svoje sposobnosti i u svoju imovinu NE treba stranca za gospodara,
stranac hoće besplatno uzeti, a ništa besplatno darovati,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika