31.08.2011. / 17:58

Autor: Totalsport

Odlazak u tenisku mirovinu Argentinca Gaudija

Najbolji plasman u karijeri mu je bilo peto mjesto na ATP ljestvici 2005. godine, no od 2006. je krenuo pad igrača koji je prije svega bio odličan na zemljanoj podlozi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPosljednji pobjednik Roland Garrosa, prije nego što je na tom turniru zavladala era Rafaela Nadala, bio je 2004. godine Argentinac Gaston Gaudio. U srijedu je taj 32-godišnjak otišao u tenisku mirovinu.

Osvojeni Roland Garros je najveći doseg Gaudija u karijeri u kojoj je ukupno osvojio osam ATP turnira. Najbolji plasman u karijeri mu je bilo peto mjesto na ATP ljestvici 2005. godine, no od 2006. je krenuo pad igrača koji je prije svega bio odličan na zemljanoj podlozi.

Uslijedile su krizne godine za njega, kao i nizanje ozljeda koje su ga udaljile od samog svjetskog vrha. Isto tako, Gaudio je imao i psihičkih problema koji su mu se pojavljivali zbog sve češćeg udaljavanja od tenisa.

Prošle godine je Gaudio osvojio posljednji turnir u karijeri (ATP Challenger u San Remu), a posljednji put je teniski meč odigrao početkom kolovoza u Kitzbühelu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika