31.08.2011. / 18:16

Autor: Hina

Soderbergh napušta režiju i počinje slikati

Američki filmski redatelj Steven Soderbergh, čiji će novi film "Contagion" (Zaraza) premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, potvrdio je višemjesečne glasine da se odlučio povući iz svijeta filma i okrenuti slikanju, prenosi britanski Guardian.

Steven SoderberghSteven SoderberghAmerički filmski redatelj Steven Soderbergh, čiji će novi film "Contagion" (Zaraza) premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, potvrdio je višemjesečne glasine da se odlučio povući iz svijeta filma i okrenuti slikanju, prenosi britanski Guardian.

No, naglasio je kako redateljsku stolicu planira napustiti tek kada završi još četiri filmska projekta. To su špijunski triler "Haywire", biografski film "Liberace", film "Magic Mike" o muškoj striptizeti, te "The Man From UNCLE", visokobudžetna adaptacija istoimene televizijske serije.

Soderbergh se proslavio 1989. filmom "Seks, laži i videovrpce". Sljedeća mu je velika uspješnica bio film "Erin Brokovich" (2000.), nakon kojega je slijedio "Traffic" (2000.) te najuspješniji film "Oceanovih jedanaest" (2001.) za kojim su 2004. i 2007. slijedili nastavci "Oceanovih dvanaest" i "Oceanovih trinaest".

Prema pisanju lista New York Times, Soderberghov likovni izričaj najsličniji je onome apstraktne minimalistkinje Agnes Martin, dok je on sam izjavio kako će "biti prvi koji će sam priznati da ništa ne valja te će se, ostane li bez novca, vratiti i napraviti još jedan film iz serije kriminalističkih komedija o gangsteru Oceanu".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika