31.08.2011. / 19:25

Autor: Hina

Mesić: Nisam imao saznanja o Hrvatima u Libiji

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u srijedu u Vukovoj Gorici da nije imao saznanja o hrvatskim državljanima u Libiji kada je nedavno imao diplomatske kontakte o stanju u Libiji.

Stjepan MesićStjepan MesićBivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u srijedu u Vukovoj Gorici da nije imao saznanja o hrvatskim državljanima u Libiji kada je nedavno imao diplomatske kontakte o stanju u Libiji.

Mesić je novinarima kazao da nije bio u kontaktu s libijskim vođom Moamerom Gadafijem nego s njegovim predstavnikom koji je predložio da se prekine rat, formira komisija u koju će biti uključene i Gadafijeva i ustanička strana kao i predstavnici međunarodne zajednice te da bi komisija trebala izraditi prijedlog novog ustava, prijedlog izborne regulative, po kojoj bi se proveli izbori, izabrao parlament, vlada i predsjednik republike.

Gadafi je pri tom rekao da će ostati izvan tih procesa i da napušta vlast, naveo je Mesić novinarima u Vukovoj Gorici gdje je posjetio prvoga hrvatskog ministra policije Josipa Boljkovca.

To međutim više nije bilo ostvarivo jer su se procesi drugačije odvijali, kazao je Mesić i dodao da o tome ima li u Libiji još hrvatskih državljana u tim pregovorima nije bilo riječi.

Član libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća zadužen za pravosuđe Mohamed al-Alagy objavio je u Libiji da među uhićenima u Libiji ima i puno stranaca, među kojima i 17 Hrvata.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
20/6/11

etna47, 31.08.11. 20:20

Haje STIPE oslobodi HRVATE ako si nepozvan išao u Hag onda možeš kod svojih PRIJATELJA pokušati "izbaviti" naš radnike iz tebi tako prijateljske zemlje.


registracija
30/12/08

csiki, 31.08.11. 20:26

Radnika ili ratnika?


registracija
28/7/10

jurefrancetić, 01.09.11. 06:56

A jel ima saznanja,da li se možda GADafi skriva u Ružica gradu?


registracija
8/8/09

tovar62, 01.09.11. 10:07

Ovo je najaci mafijas na podrucju Balkana,,,a vi kako hocete,,


registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 02.09.11. 08:36

Što je Mesiću pederu lažljivi Gadafi te je financirao skupa s Miloševićem.Ko najveća kurva prodavao si se svima za judine škude.
Kako to da ove prodane novine o tom ni slova da napišu?
Prokleti bili svi u svojim podlim lažima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika