01.09.2011. / 10:13

Autor: Totalsport

SP u atletici: Vlašić vrlo sigurno u finale

Finale, u kojem će Blanka Vlašić braniti svoje zlato osvojeno prije dvije godine u Berlinu, je na rasporedu u subotu s početkom u 19 sati po lokalnom vremenu

Blanka VlašićBlanka VlašićNajbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, unatoč problemima s koljenom zbog kojeg je skoro odustala od Svjetskog prvenstva, kvalificirala se za finale skoka u vis preskočivši 195 centimetara.

Vlašić je prije samo 10-ak dana umalo odustala od natjecanja na Svjetskom prvenstvu zbog bolova u koljenu. Sinoć (četvrtak rano ujutro) je najbolja hrvatska atletičarka iz prve preskočila letvicu postavljenu na 195 centimetara i plasirala se u finale ženskog skoka u vis sa prvim rezultatom svoje kvalifikacijske skupine B.

Vlašić je letvicu stavljala na četiri visine, 185, 189, 192 i 195 centimetara, te je svaki put bez problema išla preko svake. Osim nje problema nisu imale ni drugo, a ni trećeplasirana atletičarka. Talijanka Antonietta Di Martino također je preskočila zadanih 195, ali iz jednog pokušaja više, odnosno krenula je s nižom visinom (180) pa je zato bila drugoplasirana. Amerikana Brigetta Barrett zauzela je treću poziciju kvalifikacijske skupine B, također bez ijednog rušenja letvice, ali uz dva skoka više od Vlašić.

Od preostalih natjecateljki iz kvalifikacijske skupine B za finale su se plasirale nigerijska atletičarka Doreen Amata (195 - nacionalni rekord), Kineskinja Xingjuan Zheng (195), Elena Šlesarenko (195) iz Rusije i Uzbekistanka Svetlana Radzivil (195).

Iz druge kvalifikacijske skupine (A) u finale ženskog skoka u vis kvalificirale su se Ruskinje Ana Čičerova i Svetlana Školina (195), Šveđanka Emma Green Tregaro (195), Deirdre Ryan iz Irske (195 - nacionalni rekord) i Estonka Anna Iljuštšenko (195). Jedina mala iznenađenja su ispadanje Španjolke Ruth Beitie i Ukrajinke Vite Stjopine koje nisu mogle ići iznad 195 centimetara visoko postavljene ljestvice.

Finale, u kojem će Blanka Vlašić braniti svoje zlato osvojeno prije dvije godine u Berlinu, je na rasporedu u subotu s početkom u 19 sati po lokalnom vremenu.

Vezane vijesti

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

"Košarkašica" Blanka u novoj Adidasovoj reklami

Proizvođač sportske opreme Adidas objavio je novi reklamni spot u kojem je glavna zvijezda njegova dugogodišnja manekenka, najbolja hrvatska… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika