01.09.2011. / 10:56

Autor: Hina

DUZS: zbog amonijaka radnici pogona za preradu ribe zatražili pomoć

Rad u pogonu za preradu ribe odvijao se normalno do dolaska inspektora za zaštitu na radu koji je donio odluku da se pogon zatvori dok stručne službe ne izvrše potrebna mjerenja i dok ne izdaju potrebne potvrde o ispravnosti instalacije, priopćio je DUZS

IlustracijaIlustracijaPet radnika pogona za preradu ribe tvrtke "Conex trade" u gospodarskoj zoni Čaporice kod Trilja zatražilo je liječničku pomoć nakon incidenta s plinom amonijakom koji se dogodio prilikom servisiranja uređaja, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Incident se dogodio 30. kolovoza u večernjim satima, a po priopćenju DUZS-a splitska policija je idući dan oko 19 sati o tome izvijestila Centar 112 koji je obavijestio Sanitarnu inspekciju, Inspekciju za zaštitu okoliša i Zavod za javno zdravstvo.

Pripadnici DVD Sinj su sat vremena kasnije izmjerili vrlo malenu koncentraciju amonijaka koja nije opasna za zdravlje.

Rad u pogonu za preradu ribe odvijao se normalno do dolaska inspektora za zaštitu na radu koji je donio odluku da se pogon zatvori dok stručne službe ne izvrše potrebna mjerenja i dok ne izdaju potrebne potvrde o ispravnosti instalacije, priopćio je DUZS.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika