01.09.2011. / 10:56

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Arsenal doveo Mertesackera, u zadnji čas potpisali i Arteta i Benayoun

Mertesacker je u karijeri upisao čak 75 utakmica u dresu njemačke reprezentacije

Per Mertesacker (Wikipedia)Per Mertesacker (Wikipedia)Nakon što je Arsenal u srijedu objavio dovođenje brazilskog obrambenog igrača Andre Santosa iz Fenerbahçea, samo nekoliko sati kasnije potvrđen je novi dolazak na Emirates stadion.

U pitanju je Per Mertesacker, 26-godišnji njemački reprezentativac koji je od 2006. godine nosio dres bremenskog Werdera. Prije toga je ovaj nogometaš nastupao još samo za Hannover.

Potankosti ovog ugovora još uvijek nisu javno obznanjene, ali se nagađa da je transfer vrijedan oko 11 milijuna eura. No, evidentno je da se Arsenal s ova dva pojačanja prilično osnažio u obrambenom dijelu momčadi.

Mertesacker je u karijeri upisao čak 75 utakmica u dresu njemačke reprezentacije.

U posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka Arsenal se pojačao još dvojicom vrlo kvalitetnih nogometaša. Riječ je o Španjolcu Mikelu Arteti i Izraelcu Yossiju Benayounu.

Arteta je potpisao četverogodišnji ugovor s Arsenalom koji je Evertonu isplatio 10 milijuna funti za usluge španjolskog nogometaša. Od Artete se očekuje da nadomjesti sunarodnjaka Cesca Fabregasa i Francuza Samira Nasrija koji su ovog ljeta napustili klub. Menadžer Arsene Wenger ovim dovođenjem Španjolca maknut će sa sebe iznimno veliki pritisak navijača Arsenala koji su od francuskog stratega zahtijevali da dovede kvalitetna pojačanja. A drugo kvalitetno pojačanje u posljednjim minutama prijelaznog roka je veliki radnik i uvijek požrtvovni Izraelac Yossi Benayoun. Kapetan reprezentacije Izraela obavijestio je svoje fanove putem društvene mreže Twitter o svom odlasku iz Chelseja, kao i dolasku u redove "topnika".

- Potpisao sam za Arsenal. Vrlo sam sretan i uzbuđen zbog toga. Ali sada mi je jedino u glavi kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo iduće godine protiv Grčke u petak. Hvala svima na podršci - napisao je Benayoun.

Bilo je i odlazaka s Emiratesa. Kao što se nagađalo, nezadovoljni Nicklas Bendtner napustio je Arsenal i otišao na jednogodišnju posudbu u Sunderland. Danac je tako dobio priliku raditi sa sebi dobro poznatim trenerom Steveom Brucom s kojim je već bio surađivao u Birminghamu.

- Imao sam tu čast raditi s Nicklasom. Tada je imao 18 godina i pomogao nam je da se kvalificiramo za viši rang natjecanja. On je veliki talent i bit će uistinu veliko pojačanje za nas - rekao je menadžer Sunderlanda Bruce.

Arsenal se tako riješio najvećeg nezadovoljnika svoje svlačionice, ali je i doveo petoricu vrlo kvalitetnih igrača u doslovno posljednjim trenucima prijelaznog roka.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika