01.09.2011. / 11:13

Autor: Totalsport

Rus Buljikin do kraja sezone u Ajaxu

Od 2008. godine je Buljikin član briselskoga Anderlechta, ali je više vremena provodio na posudbama. Prvo je bio u Fortuni iz Düsseldorfa, a prošle je sezone igrao u nizozemskom Den Haagu i impresionirao

Dmitrij Buljikin (Wikipedia)Dmitrij Buljikin (Wikipedia)Nizozemski prvak Ajax, suparnik zagrebačkom Dinamu u skupini Lige prvaka, doveo je posljednjeg dana prijelaznog roka napadačko pojačanje. U pitanju je 31-godišnji Rus Dmitrij Buljikin.

Od 2008. godine je Buljikin član briselskoga Anderlechta, ali je više vremena provodio na posudbama. Prvo je bio u Fortuni iz Düsseldorfa, a prošle je sezone igrao u nizozemskom Den Haagu i impresionirao. U 30 prvenstvenih utakmica je postigao - 21 pogodak.

Ajax je u njemu vidio kvalitetnog napadača i bez plaćanja odštete ga doveo iz Anderlechta do kraja ove sezone. U reprezentaciji Rusije je Buljikin također imao odličnu realizaciju - petnaest utakmica i sedam pogodaka (od 2003. do 2005. godine).

U ranijoj fazi karijere je igrao u moskovskim klubovima (Lokomotiv i Dinamo), te u Bayeru iz Leverkusena.

Vezane vijesti

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Branič Ajaxa i bivši nizozemski reprezentativac Andre Ooijer (37) objavio je kako će na kraju tekuće sezone okončati uspješnu karijeru. - Postalo mi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika