01.09.2011. / 12:21

Autor: Nacional.hr

Riviera Adria upisana u sudski registar: Završen proces nastanka najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj

Predsjednik Uprave Riviera Adrije je Veljko Ostojić, dok su njezini ostali članovi Edi Černjul, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš

Veljko OstojićVeljko OstojićS današnjim danom, 01. rujna 2011, na snagu je stupilo Rješenje o upisu u sudski registar tvrtke Riviera Adria d.d, čime je i službeno završen proces nastanka najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj po prihodima i kapacitetima.

Trgovačko društvo Riviera Adria d.d. nastalo je pripajanjem trgovačkih društava Zlatni otok d.d. i Rabac d.d. trgovačkom društvu Riviera Poreč d.d. čime je postalo vlasnikom 17 hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova u najatraktivnijim turističkim destinacijama - Poreču, Rapcu, Krku i Dubrovniku. Dubrovnik-Babin kuk ostaje tvrtka kćer čiji je većinski dioničar Riviera Adria.

Predsjednik Uprave Riviera Adrije je Veljko Ostojić, dok su njezini ostali članovi Edi Černjul, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš.

Prema Ugovoru o pripajanju odobrenom na Glavnim skupštinama trgovačkih društava Zlatni otok, Rabac i Riviera Poreč, održanima koncem lipnja ove godine, tvrtka Riviera Adria preuzima ukupnu imovinu pripojenih društava, kao i sva njihova prava i obveze.

Riviera Adria u sezoni će zapošljavati 2.500 radnika, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih, a prioritetna odluka u procesu pripajanja bila je očuvanje svih radnih mjesta. Prednosti koje donose veličina i optimizacija organizacije poslovanja su povećane mogućnosti novih ulaganja i unapređenja usluge te jačanje tržišne pozicije, kako na domaćem tržištu, tako i u međunarodnim okvirima.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika