01.09.2011. / 12:26

Autor: Nacional.hr

Zapošljavanje podobnih

USKOK ponovno u HAC-u: Istražuje se poništeni natječaj u Vrgorcu

Uključivanje policijskog USKOK-a u cjelokupnu priču izazvalo je kod poznavatelja prilika iznenađenje, budući da slučaj već obrađuje Državni inspektorat, pa se pojavila sumnja da je netko od zakinutih pojedinaca iz ovog poništenog natječaja sve prijavio USKOK-u, a možda i optužbe o pokušaju podmićivanja

IlustracijaIlustracijaTijekom prijepodnevnih sati djelatnici Policijskog nacionalnog USKOK-a ušli su u Hrvatske autoceste i započeli češljati dokumentaciju zbog slučaja nezakonitog zapošljavanja deset radnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu, doznaje Nacional.hr. Nešto prije 11 sati, istražitelji PN USKOK-a započeli su s ispitivanjem v.d. direktorice HAC-ovih pravnih poslova Snježanom Vrkljan.

Upravo je ona, zajedno s predsjednikom Uprave HAC-a Stjepkom Bobanom i predstojnikom ureda Uprave HAC-a Mladenom Čordom sa sporne natječajne liste izbrisala devet imena i stavila osobe po svom izboru, da bi se s njima 1. i 2. kolovoza sklopio ugovor o radu.

Uključivanje policijskog USKOK-a u cjelokupnu priču izazvalo je kod poznavatelja prilika iznenađenje, budući da slučaj već obrađuje Državni inspektorat, pa se pojavila sumnja da je netko od zakinutih pojedinaca iz ovog poništenog natječaja sve prijavio USKOK-u, uključujući i možebitne optužbe o pokušaju podmićivanja.

Najnovijim raspletom događaja otvorila se i mogućnost da odgovorni budu procesuirani za Kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Riječ je o natječaju koji je HAC bez obrazloženja prošli tjedan poništio na zahtjev premijerke Jadranke Kosor, koja je to tražila zbog "rasprava u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje".

Da se doista radilo o protuzakonitoj raboti, potvrdio je nalaz Državnog inspektorata, koji je donio rješenje da ugovori o radu sklopljeni s deset izabranih kandidata nemaju pravnog učinka te je najavio da će protiv HAC-a i odgovorne osobe u toj državnoj tvrtki mjerodavnome prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog kršenja ZPHB-a, za što je određena novčana kazna od 10 tisuća do 300 tisuća kuna za pravnu osobu i od pet do 15 tisuća kuna za odgovornu osobu.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika