01.09.2011. / 14:34

Autor: Hina

ICTY: Statusna konferencija "Gotovina-Markač" 29. rujna

Haaški je sud u četvrtak prihvatio zahtjev tužiteljstva za odgodom statusne konferencije u predmetu "Gotovina-Markač" i kao novi datum njezina održavanja odredio je 29. rujna, objavio je Haaški sud.

Mladen MarkačMladen MarkačHaaški je sud u četvrtak prihvatio zahtjev tužiteljstva za odgodom statusne konferencije u predmetu "Gotovina-Markač" i kao novi datum njezina održavanja odredio je 29. rujna, objavio je Haaški sud.

Haaško tužiteljstvo, nakon što je prvotno sazvana statusna konferencija u predmetu "Gotovina-Markač" za 12. rujna, zatražilo je njezinu odgodu do podnošenja svih podnesaka u postupku žalbe na prvostupanjsku presudu.

Podsjećajući da do 12. rujna tužiteljstvo mora podnijeti odgovor na žalbu dvojice hrvatskih generala na prvostupanjsku presudu te da nakon toga, prema pravilima o postupku i dokazima, teče rok od 15 dana za odgovor obrane, tužitelji su predložili da se statusna konferencija održi tek nakon toga - najranije 28. rujna.

Obrane generala Ante Gotovine i Mladena Markača nisu se protivile tome prijedlogu pa je predraspravni sudac Theodor Meron odredio kao novi datum održavanja statusne konferencije 29. rujna.

Obrane generala Gotovine i Markača 1. su kolovoza predale žalbu na prvostupanjsku presudu kojom su osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje.

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika