01.09.2011. / 18:01

Autor: Hina

Mediji: Gadafi je zvao alžirskoga predsjednika

Moamer Gadafi nazvao je alžirskoga predsjednika Adbdelaziza Butefliku radi pregovora o ulazu u njegovu državu, ali alžirski je čelnik odbio taj poziv, objavio je u četvrtak lokalni list.

Moamer GadafiMoamer GadafiMoamer Gadafi nazvao je alžirskoga predsjednika Adbdelaziza Butefliku radi pregovora o ulazu u njegovu državu, ali alžirski je čelnik odbio taj poziv, objavio je u četvrtak lokalni list.

Alžir je u ponedjeljak objavio da su Gadafijeva žena, kći i dvojica sinova ušli u tu zemlju, a prijelazna libijska vlast odmah je zatražila izručenje radi suđenja.

Alžirski list El Watan poziva se na izvor blizak predsjedniku države i piše kako je Gadafi vjerojatno u mjestu Gadamisu na libijsko-alžirskoj granici.

Već više od tjedan dana ne zna se gdje je Gadafi koji je iz Tripolija otišao nakon pada grada u ruke Nacionalnog prijelaznog vijeća. Visoki zapovjednik NTC-a u četvrtak je rekao kako se vjeruje da je Gadafi u pustinjskome mjestu Bani Validu, 150 kilometara jugoistočno od Tripolija.

"Gadafi je htio stupiti u telefonski kontakt s predsjednikom Buteflikom, ali on se nije htio javiti. Predsjednikov savjetnik rekao mu je da predsjednika nema jer ima mnogo posla oko događaja u Alžiru", piše El Watan na svojoj internetskoj stranici.

Zasad nije jasno kad se točno dogodio taj telefonski poziv.

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika