01.09.2011. / 19:16

Autor: Martina Čizmić

Josipović i Tadić

Odnosi Hrvatske i Srbije previše su važni da bi ih neodmjerene izjave dovele u pitanje

Tadić je istaknuo kako je zajedno s Josipovićem učinio sve kako bi se odnosi dviju država podigli na najviši nivo te se takva praksa mora i nastaviti

Ivo Josipović i Boris TadićIvo Josipović i Boris TadićHrvatski predsjednik Ivo Josipović u službenom je dvodnevnom posjetu Srbiji u sklopu kojeg se sastao sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Bilateralni susret koji je bio zatvoren za javnost prošao je u prijateljskim tonovima, sudeći po zajedničkoj izjavi predsjednika.

Ponovili su međusobnu podršku priključenju Europskoj uniji i naglasili da otvorena pitanja među državama neće rješavati u kontekstu tih integracija.

U izjavi se navodi kako su predsjednici istaknuli da su odnosi između dviju zemalja previše važni i za države i za narode, ali i za regiju u cjelosti, da bi neodmjerene izjave njihov razvoj dovele u pitanje.

Tadić je istaknuo kako je zajedno s Josipovićem učinio sve kako bi se odnosi dviju država podigli na najviši nivo te se takva praksa mora i nastaviti.

Naglasili su kako će potaknuti svoje vlade na ubrzano rješavanje svih otvorenih pitanja od izbjeglica pa do prava manjina.

Predsjednici su posebno naglasili potrebu za utvrđivanjem sudbine nestalih kao prioritetnog humanitarnog pitanja, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
7/3/11

medjimurec, 02.09.11. 08:20

Tadic nije dosao u Dubrovnik al je Josipovic pozurio da mu se uvuce u guzicu , bas jadno!


registracija
17/8/11

foringas, 02.09.11. 08:31

on treba hrvatima reči da se upisuju kap hrvati. pa to oni znaju ali se još vrši pritisak na hrvate da se ne izjašjavaju kap hrvati a srbi ovdje traže ustavotvornu nacionalnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika