02.09.2011. / 11:18

Autor: Totalsport

Saab opet pred bankrotom, nadaju se velikom zajmu banke

Iz Saaba su poručili kako čekaju zajam jedne od vodećih financijskih institucija u Europi od 157 milijuna dolara koji će namiriti dugove prema zaposlenicima, a s kojime će započeti i novo ulaganje u proizvodne pogone

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKada smo prije nekoliko mjeseci pomislili da je Saab napokon stao na svoje noge, danas je uslijedio novi šok.

Švedski je proizvođač naime u prvoj polovici aktualne godine napravio novi gubitak od čak 324 miljuna dolara, čime je opet započeta već tradicionalna priča o bankrotu. Uz smanjeni obujem posla, Saab je suočen s brojim tužbama dobavljača, a veliki problem predstavljaju i neplaćeni radnici. Bez obzira što je prodaja Saaba porasla za 33 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, negativne brojke ne mogu se sakriti.

Iz Saaba su poručili kako čekaju zajam jedne od vodećih financijskih institucija u Europi od 157 milijuna dolara koji će namiriti dugove prema zaposlenicima, a s kojime će započeti i novo ulaganje u proizvodne pogone.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika