02.09.2011. / 11:03

Autor: Totalsport , Nacional.hr

FIA i Formula 1 zadovoljne s napretkom radova na stazi u Indiji

Konačna certifikacija, ona prvog stupnja, trebala bi Indijcima biti izdana u tjednu prije ovogodišnje, premijerne utrke za Veliku nagradu Indije, koja će se na Budh International Race Circuitu održati 30. listopada

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaBudh International Race Circuit, novosagrađena staza za Formulu 1 40-ak kilometara udaljena od New Delhija, praktički je spremna za uporabu.

Novinare je o pohvalama iz Međunarodne federacije autosportova (FIA) i vodstva Formule 1 izvijestio Vicky Chandhok, predsjednik Indijskog saveza auto i motosportova.

- Charlie Whiting osobno je izrazio oduševljenje napretkom na stazi. Rekao mi je da je više nego zadovoljan, te da smo premašili njegova očekivanja - rekao je Chandhok, inače otac povremenoga indijskog F1-pilota Karuna.

Konačna certifikacija, ona prvog stupnja, trebala bi Indijcima biti izdana u tjednu prije ovogodišnje, premijerne utrke za Veliku nagradu Indije, koja će se na Budh International Race Circuitu održati 30. listopada.

Staza je ukupne dužine pet kilometara.

Dodajmo kako je Međunarodna automobilistička federacija objavila kalendar utrka za iduću godinu, a najzanimljivije je to da u rasporedu više nema Velike Nagrade Turske u Istanbulu.

U kalendaru se nalazi dvadeset utrka, a prvenstvo će otvoriti Velika nagrada Australije i to 18. ožujka. Posljednja utrka je ona u Brazilu 25. studenoga. Recimo da je Velika nagrada Bahreina prebačena s ožujka na travanj, dok je novi termin dobila i Velika nagrada Sjedinjenih Država. U Austinu se ne vozi u lipnju već u studenome.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika