02.09.2011. / 12:02

Autor: Totalsport , Nacional.hr

SP u atletici: Bolt lakoćom u polufinale na 200 metara

Svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara završio je kvalifikacije s najbržim vremenom (20.30), osjetno usporivši pred ciljnom ravninom

Usain Bolt Usain Bolt Jamajčanski sprinter Usain Bolt lakoćom je izborio polufinale utrke na 200 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu.

Svjetski rekorder na 100, 200 i 4x100 metara završio je kvalifikacije s najbržim vremenom (20.30), osjetno usporivši pred ciljnom ravninom. Zanimljivo je kako je Bolt imao drugu najsporiju reakciju na startu od 53 sprintera u kvalifikacijama, što je jasan znak da nije želio dopustiti da mu se ponovi situacija iz finala utrke na 100 metara od prije pet dana, kad je diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

Kako su kvalifikacijske utrke kasnile osam minuta zbog kvara startnog pištolja, Bolt je stigao i zabavljati publiku plešući poput boksača, imitirajući kung-fu poteze i naravno spremno pozirajući u svojoj slavnoj pozi "Lightning Bolt".

Drugo najbrže vrijeme kvalifikacija ostvario je Amerikanac Walter Dix (20.42). Polufinalne utrke atletičara na 200 metara na rasporedu su u poslijepodnevnom dijelu programa.

Dodajmo kako je Svjetsko prvenstvo za Oscara Pistoriusa, 24-godišnjeg južnoafričkog atletičara s obadvjema amputiranim potkoljenicama, završilo. Neće nastupiti u današnjem finalu štafete 4x400 metara.

Premda je trčao prvu izmjenu u polufinalnoj utrci u četvrtak, pri kojoj je južnoafrička štafeta otrčala nacionalni rekord plasiravši se u finale s trećim vremenom (odmah iz američke i jamajčanske štafete), izbornik ga nije prijavio za finale, čime je završio nastup u Južnoj Koreji i izgubio priliku boriti se za medalju.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika