02.09.2011. / 12:16

Autor: Totalsport

SP u veslanju: Četverac na pariće u finalu

Utrka za medalje, u kojoj naši brane zlato iz Novog Zelanda prošle godine, vesla se sutra (subota)

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPosada hrvatskog četverca na pariće izborila je nastup u A-finalu Svjetskog veslačkog prvenstva u Bledu s najboljim vremenom prve polufinalne utrke.

David Šain, Damir Martin, Valent Sinković i Martin Sinković osvojili su prvo mjesto s vremenom 5:46.51, što je, pokazalo se kasnije, bilo najbolje vrijeme obje polufinalne skupine.

Pored Hrvatske, mjesto finalu iz naše polufinalne skupine izborili su drugoplasirani Rusi i trećeplasirani Poljaci, dok su isto iz druge skupine isto učinili Njemačka, Australija i Italija.

Utrka za medalje, u kojoj naši brane zlato iz Novog Zelanda prošle godine, vesla se sutra (subota).

Podsjetimo kako je Mario Vekić izborio C-finale zauzevši drugo mjesto u svojoj, prvoj utrci C/D-polufinala. Dvokilometarsku je dionicu apsolvirao za sedam minuta i 25.4 sekunde, 2.74 sekunde iza prvoplasiranog Belgijca Tima Maeyensa.

U C-finalu ženskog dvojca bez kormilara Sonja Kešerac i Maja Anić zauzele su treće mjesto u konkurenciji četiriju najlošijih posada na Svjetskom prvenstvu. S vremenom 7:58.94 zauzele su tako 15. mjesto među 16 posada. Lošije su bile samo Bugarke.

SP u veslanju, A-polufinale:

1. Hrvatska (Šain, Martin, Sinković, Sinković) 5:46.51

2. Rusija 5:47.31

3. Poljska 5:47.41

4. Velika Britanija 5:47.81

5. SAD 5:50.84

6. Švicarska 5:52.35

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika