02.09.2011. / 14:28

Autor: Nacional.hr

Dodik želi na 'svesrpskom' sastanku vezati sudbinu RS uz Kosovo?

Da se na Jahorini "nešto sprema" govori i činjenica kako je za danas poslijepodne planiran susret čelnika SNSD-a i SDS-a, dok bi sutra ujutro čelnici stranaka trebali održati posebne sastanke sa zastupnicima i delegatima svojih stranaka

Milorad DodikMilorad DodikSutra će se u hotelu Vučko na Jahorini okupiti zanimljiva grupa ljudi. Radi se o okupljanju predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama u BiH, ali i zastupnicima i delegatima Parlamentarne skupštine BiH te čelnicima srpskih stranaka u BiH.

"Svesrpski sastanak", kako ga nazivaju na portalu Depo.ba, sazvao je predsjednik RS Milorad Dodik. Iako je službeno objašnjenje sastanka analiza tijeka implementacije sporazuma iz platforme o zajedničkom djelovanju stranaka SNSD i SDS u BiH, popis sudionika otkriva mnogo više.

Naime, na okupljanje su pozvani i dužnosnici institucija koje nikako nisu odgovorne entitetskim čelnicima, pa tako ni Dodiku, a među kojima je i Ustavni sud BiH.

Da se na Jahorini "nešto sprema" govori i činjenica kako je za danas poslijepodne planiran susret čelnika SNSD-a i SDS-a, dok bi sutra ujutro čelnici stranaka trebali održati posebne sastanke sa zastupnicima i delegatima svojih stranaka.

Prema neslužbenim informacijama na zajedničkom sastanku Dodik će zatražiti da svi srpski predstavnici napuste državne institucije. Nagađa se i da će, pod utjecajem nedavnog posjeta srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, pokušati vezati sudbinu Republike Srpske za sudbinu sjevernog dijela Kosova.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 02.09.11. 17:13

pitanje se namece, da li je vodstvo [i elite] u francuskoj, u.k, u.s., njemackoj, et al bilo svijesno protiv koga su one ratovale u bosni i na kosovu?

mi hrvati smo znali sto nas ceka vec 80tih i znali smo sto treba uraditi I slutili/ocekivali da ce nas to mnogo kostati.

ali smo bili spremni [makar nas bilo samo 90%] na sveopci rat i za duze vrijeme; moguce, i cak desetakljetni.
ali smo i nagadjali/ocekivali da na sr1 nebi ikad pobijedila.

ja sam 90tih odlucio dozivotno slati novac za obranu hr. prestao sam samo kad mi je mati rekla [?94], da nije potrebno vise slati novac.

hoce li i nato, savezno sa kosovom i bosnom, opet morati ratovati protiv sr1, sr2, i sr3?, a narocito onda kad bosna i kosovo postanu clanice nato?
vidjet cemo?! hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika