02.09.2011. / 16:19

Autor: Hina

Sting si za 60. rođendan poklonio novi mjuzikl

Sting svoj 60. rođendan slavi povratkom u glazbeni teatar te piše glazbu za novi mjuzikl čija će se radnja odvijati u Newcastleu 1980-tih, pišu britanski mediji.

StingStingSting svoj 60. rođendan slavi povratkom u glazbeni teatar te piše glazbu za novi mjuzikl čija će se radnja odvijati u Newcastleu 1980-tih, pišu britanski mediji.

Riječ je o povratku Stinga u kazalište 22 godine nakon što je sudjelovao u broadwayskoj produkciji "Opere za tri groša" Bertolta Brechta i Kurta Weilla.

Casting za "The Last Ship" ("Posljednji brod"), koji je bivši pjevač rock skupine The Police napisao zajedno s američkim dramaturgom i dobitnikom Pulitzerove nagrade Brianom Yorkeyem, već je počeo, ističe Guardian.

Iako pojedinosti oko radnje još nisu poznate, zna se da popis likova uključuje jednog industrijskog magnata, dvojicu svećenika, te glavnog protagonista Gideona koji je, kao i Sting, "odrastao na dokovima newcastleskih brodogradilišta".

Prema pisanju lista The New York Times, "Gideon je karizmatičan, šarmantan, ciničan i mudar, brz kad treba platiti rundu ili se potući, ali spor na otvaranju svojeg srca".

Kada je prošle godine najavljen, taj je projekt opisan kao autobiografski projekt temeljen na Stingovu albumu The Soul Cage iz 1991. Mada je riječ o originalnom projektu, budući da je Sting za njega napisao najmanje 20 novih pjesama, ipak će sadržavati i brojne klasike.

Sting će svoj 60. rođendan obilježiti 1. listopada na humanitarnom događanju u broadwayskom kazalištu Beacon Theatre, kada će ga svojim izvedbama pozdraviti umjetnici poput Lady Gage, Brucea Springsteena i Rufusa Wainwrighta. Sva prikupljena sredstva bit će uplaćena humanitarnoj organizaciji Robin Hood Foundation.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika