02.09.2011. / 16:44

Autor: Hina

Španjolska uvodi u ustav "zlatno pravilo" o proračunu

Španjolski zastupnici odobrili su u petak velikom većinom uvođenje u ustav "zlatnog pravila" proračunske stabilnosti, usprkos društvenom i političkom nezadovoljstvu koje vlada u zemlji.

Jose Luis ZapateroJose Luis ZapateroŠpanjolski zastupnici odobrili su u petak velikom većinom uvođenje u ustav "zlatnog pravila" proračunske stabilnosti, usprkos društvenom i političkom nezadovoljstvu koje vlada u zemlji.

Zastupnici su s 316 glasova "za" i pet glasova "protiv" usvojili amandman koji u Temeljni zakon uvodi načelo ograničenja javnog deficita. O tome će sljedeći tjedan glasovati i senatori jer je potrebno zeleno svjetlo oba doma parlamenta.

Španjolci, uvelike nezadovoljni stanjem u zemlji, od sredine svibnja prosvjeduju protiv reformi koje želi provesti vladajuća Socijalistička stranka (PSOE). Od četvrtka navečer se u Madridu ponovo prosvjeduje protiv "diktature tržišta", a dva vodeća sindikata, CCOO i UGT su pozvača na "veliki prosvjed" 6. rujna.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika