02.09.2011. / 17:11

Autor: Martina Čizmić

IFA Berlin: Toshiba predstavila ultra tanki tablet i 3D televizor za koji ne trebaju naočale

Integral Imaging tehnologija, osnažena sa CEVO-ENGINE, primjenjena na 55ZL2 donosi devet točaka gledanja koji stvara višestruku zonu gledanja ispred 3D TV bez korištenja naočala

Toshibin Tablet AT200Toshibin Tablet AT200Toshiba je na sajmu potrošačke elektronike koji se ovih dana održava u Berlinu predstavila svoje novitete.

Tako je javnosti po prvi put predstavljen Toshibin AT200 tablet, ultra tanko tablet računalo koje će u Europi biti dostupno krajem godine.

Toshibin tablet pogoni najnovija inačica Androida 3.2, težak je nešto više od pola kilograma, a debeo tek 7,7 milimetara. Opremljen je ekranom veličine 10,1 inča, a baterija dopušta o osam sati kontinuiranog prikazivanja video sadržaja.

Predstavili su i prvi 3D televizor sa velikim ekranom za čije gledanje nije potrebno koristiti posebne naočale.

3D tehnologija bez korištenja naočala se temelji na stereoskopskom načelu koji istovremeno isporučuje sliku za lijevo oko i još jednu sa malim pomakom (paralaksom) za desno oko - one zatim spajaju u mozgu gledatelja da dobije 3D efekt. Za postizanje 3D efekta bez korištenja naočala, bitno je da lećasti objekti usmjeravaju određene slike prema očima gledatelja. Integral Imaging tehnologija, osnažena sa CEVO-ENGINE, primjenjena na 55ZL2 donosi devet točaka gledanja koji stvara višestruku zonu gledanja ispred 3D TV bez korištenja naočala. To omogućuje da nekoliko gledatelja istovremeno uživaju u 3D doživljaju bez potrebe za korištenjem naočala.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika