02.09.2011. / 19:13

Autor: Nacional.hr

Samsung na sajmu IFA 2011 predstavio nove proizvode

Nove TV aplikacije, inovativne kamere i mobilni uređaji samo su neki od noviteta kojima Samsungu omogućuje jednostavniji, pametniji životni stil pun uživanja

Samsung je predstavio cijeli niz noviteta na IFA sajmu Samsung je predstavio cijeli niz noviteta na IFA sajmu Na konferenciji za medije održanoj na sajmu IFA 2011, Samsung je istražio na koji način jedinstveni proizvodi zadovoljavaju potrebe korisnika koji žele bio dio „pametnijeg života i pametnijeg svijeta" („Smarter Life, a Smarter World") u kojem potrošačka elektronika nudi svrhu i značenje svakom korisniku.

Boo-Keun Yoon, Predsjednik poslovne jedinice visual display tvrtke Samsung obratio se uzvanicima nakon uvodne video razglednice nazvane"A Smarter Life: A Smarter World" kojoj su Samsungovi korisnici objašnjavali što im je potrebno te što žele od različitih proizvoda.

Yoon je naglasio da je Samsungov ulazak u novu eru TV dizajna te rastuću ponudu proizvoda na području digitalnih prikaza, IT rješenja i mobilnih kategorija, uključujući uzbudljivu novu uslugu mobilnog čavrljanja koja oslikava Samsungovu platformu agnostičkog pristupa.

Yoon je također predstavio Samsungovu rebrendiranu platformu društveno-odgovornog poslovanja - Nada za djecu. U Europi je inicijativa Nada za mlade temeljena na ideji da inovacije podržavaju razvoj djece koja odrastaju u nepovoljnim uvjetima. Samsung planira podržati inicijativu s kombinacijom tehnološkog obrazovanja i programa prakse

Michael Zoeller, Samsungov direktor marketinga za televizore i AV uređaje za Europu predstavio je One Design koncept, uključujući predstavljanje novog, televizora D8000 veličine 60 inča i gotovo bez okvira. Također su predstavljena i nova partnerstva na području sadržaja, uključujući nove aplikacije s istaknutim partnerima poput Real Madrida i Berlinske filharmonije

Naglašenoj je i Samsunogovo vodstvo bez premca kao vodećeg proizvođača televizora u Europi. Samo u 2011. Samsung je osvojio više od 350 nagrada u devet najvećih zemalja u Europi, Samsung Smart TV zauzeli su prvo mjesto recenzija u deset europskih časopisa. Nadalje demonstrirajući Samsungove neusporedive uspjehe, tvrtka je prepoznata kao "Best Consumer Buy for Televisions" od strane EISA-e.

Zoeller je nastavio predstavljanjem Smart Blu-ray playera i sustava kućnih kina koji će omogućiti korisnicima da započnu živjeti „pametniji život". Nadogradnja CRT TV daje Samsungovom Smart Blu-rayu i kućnom kinu mogućnost povezivanja s televizorom neovisno o tome koliko star bio, te tako omogućuje korisnicima da svoje stare televizore prenesu na novu, povezanu razinu. Ova CRT TV nadogradnja naglašava Samsungovu predanost da korisnicima pruža veću razinu pristupa bogatijem sadržaju i iskustvu.

Samsungov ključni proizvod za 2011. godinu, fotoaparat NX200 također je predstavljen na konferenciji za medije. NX200 vrhunski kompaktni sustav s APS-C CMOS senzorom od 20,3 mpx, što je više od bilo kojeg drugog proizvoda dostupnog na tržištu.

Takva kreativnost osnova je i razvoja Samsungovog MultiView MV800. Također predstavljen na konferenciji Samsung MultiView MV800 je opremljen s 3-inch-Wide Flip-Out Touch Screen Display, jedinstvenom novom značajkom koja omogućuje u današnje vrijeme sve ambicioznijim korisnicima za zabilježe savršeni prikaz iz svakog kuta, visokog ili niskog, te da snime sami sebe bez da se moraju izvijati.

Kako bi dodatno potaknuli korisnike da žive pametnije živote, samsung je predstavio mnoštvo novih mobilnih uređaja, uključujući GALAXY Note, GALAXY Tab 7.7, Wave 3 i GALAXY WiFi 3.6.

GALAXY Note ima zaslon veličine 5,3 inča, visoke rezolucije koji omogućuje sveobuhvatni iskustvo gledanja. Napredna pen-input tehnologija, nazvana S Pen, kombinirana je s GALAXY Note zaslonom u potpunosti osjetljivim na dodir kako predstavila novu vrsti korisničkog iskustva

Pokretan 1.4GHz dvojezgrenim procesorom i HSPA+ povezivošću, GALAXY Note donosi jedinstvenu kombinaciju povezane i kreativne slobodne. Težak samo 175 grama i debljine od 9,6 mm, pametni telefon također posjeduje kameru od 8 mpx koja pruža potpuno uživanje u boji i jasnoći.

Uz predstavljanje GALAXY Note, Samsung je također predstavio je GALAXY Tab 7.7, najnovijeg člana Samsungovog portfelja tableta.

Samsung je također predstavio i Wave 3, snažan, tanak (9.9mm) pametni telefon koji kombinira 4-inčni Super AMOLED zaslon sa 1.4GHz procesorom i HSPA+ povezivošću.

Samsung je najavio i predstavljanje GALAXY WiFi 3.6, snažnog multimedijalnog playera kojeg pokreće Google Android. WiFi povezivost osigurava uređaju da bude korišten za komunikaciju s prijateljima i obitelji, kao i da pruža glazbu i video u pokretu.

Nove mogućnosti komunikacije

Otvarajući nove mogućnosti komunikacije, Samsung je predstavio svoju vlastitu ChatON uslugu, globalnu komunikacijsku uslugu koja radi na svim vodećim pametnim telefonima i operativnim sustavima. ChatON omogućuje korisnicima da budu u kontaktu s prijateljima i obitelji neovisno o platformi uređaja - funkcionalnost na raznovrsnim platformama omogućuju korisniku pridruživanje, dijeljenje teksta, prikaza, ručno pisanih zapisa i video zapisa u jednom trenutku. Korisnici mogu čavrljati u grupa, dok Web klijent omogućava jednostavno dijeljenje sadržaja i razgovora između mobilnog uređaja i osobnog računala.

ChatON usluga biti će dostupna u više od 120 zemalja, podržavati će do 62 jezika i sadržavati dvije mogućnosti funkcionalnosti. Osnovna funkcionalnost namijenjena je korisnicima koji više vole jednostavno korištenje i dijeljenje teksta, slika, kalendara, kontakata i emotikona putem easy-to-access klijenta.

Predstavljanje računala serije 7 CHRONOS

Smješten u tanko i kompaktno aluminijsko kućište, serija 7 CHRONOS s Intel's Core i7 Quad Core sadrži ExpressCache tehnologiju, omogućujući dodatnih 8GB flash memorije na matičnoj ploči. To omogućuje brže pokretanje kao i povećane sveukupne performanse; pretraživanje interneta je dva puta brže (na Microsoft Internet Explorer) dok su uređaju potrebne samo dvije sekunde da se pokrene iz stanja mirovanja.

Računala su opremljena Samsungovom 'MAX screen' tehnologijom koja omogućuje korisnicima da iskuse dodatni inč sveobuhvatnog gledanja, bez žrtvovanja mobilnosti i prenosivosti, budući se u zaslon veličine 15,6 inča nalazi u kućištu koje se tradicionalno veže uz modele veličine 14 inča.

Vezane vijesti

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung predstavio Galaxy Ace Duos

Samsung je najavio novi mobilni telefon, Samsung Galaxy Ace. Dizajniran za korisnike koji žive aktivnim načinom života, Galaxy Ace Duos bit će… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 03.09.11. 07:59

Nije korektno plaćeni oglas (bilo direktno ili indirektno plaćen) plasirati kao normalan članak.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika