02.09.2011. / 18:29

Autor: Hina

WikiLeaks objavio 251.287 američkih diplomatskih bilješki

Međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Švedskoj WikiLeaks, koja objavljuje tajne i nedostupne dokumente, u petak je na svojoj internetskoj stranici objavila ukupno 251.287 američkih diplomatskih bilješki, a na društvenoj mreži Twitter objavila je informaciju o tomu da se bilješke mogu pregledati uz pomoć ključnih riječi.

Wikileaks nastavlja objavljivati diplomatske depešeWikileaks nastavlja objavljivati diplomatske depešeMeđunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Švedskoj WikiLeaks, koja objavljuje tajne i nedostupne dokumente, u petak je na svojoj internetskoj stranici objavila ukupno 251.287 američkih diplomatskih bilješki, a na društvenoj mreži Twitter objavila je informaciju o tomu da se bilješke mogu pregledati uz pomoć ključnih riječi.

Sve diplomatske bilješke koje posjeduje WikiLeaks od sada se mogu pregledati pošto se upiše ključna riječ, datum bilješke i naziv internetske stranice, no ne precizira se jesu li dokumenti objavljeni u cijelosti ili su iz njih izbačena imena određenih osoba.

Iz WikiLeaksa, koji je u petak bio nedostupan za kontakte, u petak su zaprijetili da će objaviti integralne verzije bilješki, unatoč upozorenjima organizacija za obranu ljudskih prava i SAD-a o opasnostima koje donosi eventualno objavljivanje konkretnih imena.

U posljednjih nekoliko dana WikiLeaks je objavio niz od 134.000 američkih diplomatskih bilješki, od kojih je većina u integralnoj verziji.

Vezane vijesti

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Od utorka nova emisija Juliana Assangea, gost još tajna

Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia today, ali popis gostiju još je tajan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika