02.09.2011. / 18:47

Autor: Hina

Kerum kritizira Maleša: Svojim izjavama stvarate razdor u Hrvatskoj

Splitski gradonačelnik Žaljko Kerum i njegova zamjenica Anđelka Visković oštro su kritizirali predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša zamjerivši mu na izjavama koje su, po njima, doprinijele jačanju netrpeljivosti između hrvatskog Sjevera i Juga, posebice Splita i Zagreba, te su ga upozorili da ne podržavaju takvu njegovu retoriku.

Hrvoje Maleš (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Hrvoje Maleš (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Splitski gradonačelnik Žaljko Kerum i njegova zamjenica Anđelka Visković oštro su kritizirali predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša zamjerivši mu na izjavama koje su, po njima, doprinijele jačanju netrpeljivosti između hrvatskog Sjevera i Juga, posebice Splita i Zagreba, te su ga upozorili da ne podržavaju takvu njegovu retoriku.

"Posljednjih dana, kroz učestala medijska izvješća i njima izazvane reakcije građana, ponovno svjedočimo jačanju netrpeljivosti između hrvatskog Sjevera i Juga, posebice Splita i Zagreba, a čemu je neposredan povod bio ishod nogometne utakmice između Splita i Hajduka. Budući da su dijelom i Vaše izjave kao predsjednika Uprave Hajduka doprinijele takvoj atmosferi, ovim pismom Vas upozoravamo da Grad Split, kao većinski vlasnik Hajduka ne podržava takvu retoriku, te smatramo da sve probleme koje Hajduk ima treba rješavati na primjeren način na za to odgovarajućim mjestima", navodi se u zajedničkom pismu Keruma i Visković upućenog predsjedniku Hajduka Malešu.

U tom kontekstu, obraćajući se Malešu, izražavaju razumijevanje da su posljednja događanja u nogometu kod Maleša izazvala revolt, ali "Uprava, kojoj ste na čelu, treba se baviti sportom i rješavati probleme kluba pazeći pri tome da njeni potezi i izjave ne mogu nikome poslužiti u politikantske svrhe".

Maleš je nakon prvenstvene utakmice između Splita i Hajduka, odigrane u nedjelju zaprijetio istupanjem Hajduka iz Prve HNL jer je, po njemu, sudac te utakmice Bruno Marić oštetio Hajduk.

"Pokradeni smo za jedanaesterac i pogodak, te razmišljamo o istupanju iz lige", rekao je tada Maleš.

Dan nakon te utakmice, Maleš je izjavio kako sumnja da je utakmica Split - Hajduk (1-1) namještena, te će Hajduk tražiti utvrđivanje njene regularnosti i poništenje. On je također istaknuo kako je Hajduk "zakinut" i u nedavnoj prvenstvenoj utakmici protiv Zadra i da je "Uprava Hajduka razmišljala i o raskidu odnosa sa HNS-om", što bi značilo i neodazivanje Hajdukovih reprezentativaca u sve selekcije hrvatske reprezentacije. Maleš je najavio i da će tražiti žurnu sjednica Skupštine HNS-a.

"Sport je plemenita djelatnost, nogomet je posebice u žiži interesa mladih ljudi, a svima nam je jasno koliko Splićanima, i ne samo njima, znači Hajduk", ističu gradonačelnik Kerum i dogradonačelnica Visković napominjući kako je upravo zbog toga važno imati na umu da ono što se radi i govori u ime Hajduka ima izuzetno veliku težinu i dalekosežne posljedice.

"Split je oduvijek bio otvoreni hrvatski grad, a Splićani gostoljubivi domaćini, i zato ne želimo da Hajduk, zbog izjava i ponašanja njegovih čelnika, itko koristi za podjelu hrvatskog naroda. Split i Zagreb su dva najveća hrvatska grada, upućeni smo jedni na druge, a dobri i prijateljski odnosi između naših gradova doprinose zajedništvu cijele Domovine", zaključuje dvoje splitskih čelnika pismo upućeno predsjedniku Hajduka Malešu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika