03.09.2011. / 09:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Ubijen jedan od vodećih meksičkih narko šefova

Američki State Department, koji je ponudio pet milijuna američkih dolara nagrade za informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje, priopćio je na svojoj stranici da je Flores bio nadležan za operacije zaljevskog kartela u Reynosi, nasuprot grada McAllena u Teksasu

IlustracijaIlustracijaJedan od vođa meksičkog Zaljevskog narko kartela pronađen je mrtav, ubijen iz vatrenog oružja blizu ceste nedaleko od američke granice, javili su meksički mediji u petak.

Samuel Flores Borrego, poznat pod nadimkom "Metro 3", pronađen je ustrijeljen zajedno s tijelom mjesnog policijskog dužnosnika u vozilu u blizini ceste između pograničnog grada Reynose i Monterreya, objavio je list Milenio na svojoj internetskoj stranici.

Američki State Department, koji je ponudio pet milijuna američkih dolara nagrade za informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje, priopćio je na svojoj stranici da je Flores bio nadležan za operacije zaljevskog kartela u Reynosi, nasuprot grada McAllena u Teksasu.

Zaljevski kartel umiješan je u obračune zbog krijumčarskih ruta prema Sjedinjenim Državama sa svojim bivšim paravojnim krilom Zetas.

Meksički predsjednik Felipe Calderon u petak je ponovno stao u obranu svoje borbe protiv narko kartela. Calderon je izložen glasnim zahtjevima da okonča nasilje prouzročeno obračunima narko kartela u zemlji, koje je u posljednjih pet godina odnijelo više od 42.000 života.

Vezane vijesti

Nismo došli po pouke iz demokracije

Nismo došli po pouke iz demokracije

Europljani nisu došli na summit G20 u Los Cabos u Meksiku da bi dobivali pouke iz demokracije, rekao je u ponedjeljak novinarima predsjednik Europske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika