03.09.2011. / 11:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Austrija za potpisivanje hrvatskog ugovora prije izbora

"Što prije potpišemo ugovor, prije možemo dalje", rekao je Spindelegger na rubu neformalnog sastanka šefova diplomacija EU-a

Michael SpindeleggerMichael SpindeleggerAustrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger založio se danas na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja EU-a u poljskom Sopotu da Hrvatska pristupni ugovor s EU-om potpiše prije kraja studenoga, javlja agencija STA.

"Mislim da bi najbolje rješenje bilo da se ugovor potpiše prije konca studenoga" i time podržao njegovo potpisivanje prije hrvatskih parlamentarnih izbora 4. prosinca.

"Što prije potpišemo ugovor, prije možemo dalje", rekao je Spindelegger na rubu neformalnog sastanka šefova diplomacija EU-a.

Parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u četvrtak u Bruxellesu da bi se pristupni ugovor s Hrvatskom trebao potpisati 9. prosinca, ali poljsko predsjedništvo nije moglo potvrditi taj datum. Savjetnik u poljskom Stalnom predstavništvu pri EU-u Mariusz Daca, koji predsjeda radnom skupinom Vijeća EU-a za izradu nacrta pristupnog ugovora, rekao je kako se radi na tome da se ugovor potpiše u prosincu, ali nije mogao potvrditi nikakav konkretan datum.

Također, agencija STA prenosi kako je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar u petak izjavio kako će danas s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Jandrokovićem, koji je također u Sopotu, i s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom porazgovarati o nekoliko pitanja povezanih sa hrvatsko-slovenskom arbitražom o granici, poput pitanja imenovanja triju arbitara koje Hrvatska i Slovenija moraju zajedno izabrati s popisa Europske komisije.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 03.09.11. 17:07

A koji se kufer to njih tiče????


registracija
9/3/11

solaris, 03.09.11. 17:31

ma cisto lobiranje bande lopovske hdz-a,misle to ce im pomoci da zadrze fotelje


registracija
5/3/10

starimudrac, 03.09.11. 18:28

kak budu potpisali kad ne znaju di je pečat, a ćuvar je umro?


registracija
17/8/11

foringas, 03.09.11. 18:51

ma oče potpisati HDZ prije izbora.
poslje neče imati vremena. bit če zauzeti raspodjelom soba u Remetincu. tko če ljepše mjesto zauzeti. Ivo če im opet biti glavni (stara čomba).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika