03.09.2011. / 13:08

Autor: Hina

Rusija osudila EU-ove sankcije protiv Sirije

EU je u petak odlučio nametnuti sankcije na naftne prerađevine koje Sirija izvozi, uz objašnjenje da predsjednik Bašar al-Asad masakrira vlastiti narod

Vladimir PutinVladimir PutinRuski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu je osudio odluku o sankcijama što ih je EU nametnuo Siriji, kazavši kako one "neće dovesti ni do čega dobroga".

"Oduvijek smo tvrdili da jednostrano donesene sankcije ne vode ničemu dobrom. One samo uništavaju partnerski pristup bilo kojoj krizi", rekao je Lavrov novinarima na marginama summita bivših sovjetskih država u tadžikistanskom glavnom gradu Dušanbeu. "Mi se protivimo jednostranim sankcijama", kazao je.

EU je u petak odlučio nametnuti sankcije na naftne prerađevine koje Sirija izvozi, uz objašnjenje da predsjednik Bašar al-Asad masakrira vlastiti narod. "Predsjednik Asad provodi masakr u vlastitoj zemlji", rekao je poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski u poljskom Sopotu gdje su se neformalno sastali ministri vanjskih poslova EU-a kako bi se dogovorili na koji će način reagirati na Asadove petomjesečne vojne aktivnosti protiv sirijskih prosvjednika.

Rusija sa Sirijom održava dugogodišnje bliske veze i jedan je od njezinih glavnih opskrbljivača oružjem i vojnom opremom. Među predloženim sankcijama je i ona o embargu na oružje, nakon koje će se ruske tvrtke naći u situaciji da njihova prodaja oružja Siriji postane protuzakonita.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika