03.09.2011. / 13:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Merkel: borba protiv terorizma se nastavlja

"Osama bin Laden je mrtav, no terorizam još nije pobijeđen", rekla je Merkel, braneći njemačku vojnu intervenciju u Afganistanu, gdje Al-Kaida i dalje napada

Angela MerkelAngela MerkelDeset godina nakon napada na SAD 11. rujna, borba protiv terorizma mora se nastaviti, izjavila je u subotu u video-poruci njemačka kancelarka Angela Merkel.

"Osama bin Laden je mrtav, no terorizam još nije pobijeđen", rekla je Merkel, braneći njemačku vojnu intervenciju u Afganistanu, gdje Al-Kaida i dalje napada.

"Moramo biti spremni boriti se", kako bismo obranili demokraciju, rekla je Merkel u svojem tjednom video-obraćanju njemačkom stanovništvu, dodavši kako se borba protiv terorizma "mora nastaviti" u suradnji s brojnim saveznicima.

Kancelarka je izrazila zadovoljstvo zbog "arapskog proljeća" u sjevernoj Africi, ocijenivši kako je to pokazatelj da se "posvuda u svijetu ljudi bore za svoju slobodu i žele postići demokraciju."

"Sloboda i demokracija najbolji su odgovori na terorizam i na prijetnju", rekla je.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika