03.09.2011. / 13:26

Autor: Hina

Chavez se nakon zadnje kemoterapije "osjeća odlično"

Odjeven u maslinastozelenu vojnu odoru i s crvenom beretkom, Chavez je iz terenskog vozila pozdravljao mnoštvo Venezuelaca okupljenih na ulicama Caracasa

ArhivaArhivaVenezuelski predsjednik Hugo Chavez u petak je završio treći ciklus kemoterapije te, predvodeći povorku prema predsjedničkoj palači, uz klicanje tisuća simpatizera, izjavio da se "osjeća odlično", prenijele su agencije.

Odjeven u maslinastozelenu vojnu odoru i s crvenom beretkom, Chavez je iz terenskog vozila pozdravljao mnoštvo Venezuelaca okupljenih na ulicama Caracasa.

"Iznimno sam motiviran, a moja duša i tijelo puni su života. Odlično se osjećam", rekao je. Chavez je u subotu obavio i posljednji kontrolni pregled u vojnoj bolnici u Caracasu. Prethodna dva ciklusa kemoterapije obavio je na Kubi. Odluka o tomu da će kemoterapiju obaviti u Venezueli mogla bi biti znak da je ovaj bivši vojnik još optimističniji u pogledu izgleda za potpuni oporavak, uoči održavanja predsjedničkih izbora iduće godine.

Na taj je način prekinuo i daljnje kritike oporbe, koja ga je tijekom ranijih dvaju boravaka na liječenju na Kubi optužila da dovodi u opasnost državnu sigurnost, vodeći zemlju iz bolničkog kreveta u Havani. Tijekom zadnjeg ciklusa kemoterapije u Caracasu, Chaves se cijelo vrijeme trudio pokazati da je u potpunosti zainteresiran da osvoji još jedan mandat na čelu države. Telefonom je razgovarao s novinarima tv-postaja, komentirajući aktualna zbivanja u zemlji i izvještavao stanovništvo o svojem zdravstvenom stanju.

Chavez nije kazao kakvu je vrstu karcinoma operirao i liječio, što bi, kako ocjenjuju promatrači, moglo značiti da mogućnost remisije bolesti predstavlja tek nagađanja.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika