04.09.2011. / 14:19

Autor: Hina , Nacional.hr

Strauss-Kahn vratio se kući, nema dobrodošlice

Povratkom kući završila se tromjesečna borba s newyorškim pravosuđem u kojem je bio optužen za pokušaj silovanja sobarice. Ta je optužba odbačena, jer je u sumnju dovedena vjerodostojnost sobarice koja ga je optužila

ArhivaArhivaDominique Strauss-Kahn vratio se u nedjelju u Francusku nakon seksualnog skandala koji mu je upropastio izglede da se kandidira za predsjednika, a u domovini ga je naišao na hladan doček javnosti i nelagodu političkih saveznika.

Nekadašnji direktor Međunarodnog monetarnog fonda i njegova supruga Anne Sinclair stigli su na pariški aerodrom Charles de Caulle u nedjelju ujutro. Uz policijsku pratnju projurili su kroz terminal, te pored okupljenih novinara ravno u automobil.

Sat poslije Strauss-Kahn, u odijelu i nasmiješen, stigao je do svoga stana na luksuznom pariškom trgu Place des Vosges. Probio se kroz more kamera i mahnuo, ali nije dao izjavu.

Njegovi predstavnici za medije novinarima na trgu već su prije rekli da on u nedjelju neće davati izjave.

Povratkom kući završila se tromjesečna borba s newyorškim pravosuđem u kojem je bio optužen za pokušaj silovanja sobarice. Ta je optužba odbačena, jer je u sumnju dovedena vjerodostojnost sobarice koja ga je optužila.

Francuska socijalistička stranka pozdravila je odbacivanje optužnice protiv čovjeka kojega su smatrali kandidatom s izgledima da pobijedi na predsjedničkim izborima 2012., ali još nije jasno kakva je njegova politička budućnost zbog štete koju mu je seksualni skandal nanio.

Mnogi od njegovih nekadašnjih pristaša sada su stali iza Francoisa Hollandea koji vodi na anketama među socijalistima, ili iza njegove stranačke protivnice Martine Aubry.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika