05.09.2011. / 07:29

Autor: Hina

Iranska policija uhitila "pobunjenike" s pištoljima na vodu

Iranska policija je uhićenjem nekoliko mladića koji su sudjelovali u posljednjim organiziranim bitkama pištoljima na vodu počela suzbijati "vodene borbe" koje su se počele širiti zemljom.

"Vodeni ratovi" dogovarani su preko društvenih mreža (Foto: Screenshot)"Vodeni ratovi" dogovarani su preko društvenih mreža (Foto: Screenshot)Iranska policija je uhićenjem nekoliko mladića koji su sudjelovali u posljednjim organiziranim bitkama pištoljima na vodu počela suzbijati "vodene borbe" koje su se počele širiti zemljom.

Bitku vodom u jednom teheranskom parku u petak, za koju se misli da je organizirana putem internetskih društvenih servisa, policija je prekinula uhićenjem nekoliko prijestupnika, izvijestila je poluslužbena novinska agencija Mehr u nedjelju.

"Neke od tih buntovnika koji su namjeravali voditi bitku vodom policija je uhitila u petak", rekao je Mehru Ahmadreza Radan, zamjenik načelnika teheranske policije.

Miješanje među spolovima van braka u Iranu je zabranjeno a konzervativci u toj zemlji su bili skandalizirani slikama desetina mladih kako se međusobno prskaju vodom u javnosti.

Nakon što je prije nekkoliko tjedna izvješteno o prvim vodenim borbama u prijestolnici razne internetske stranice objavile su fotografije momaka i djevojaka u mokroj odjeći kako jedni na druge bacaju balone punjene vodom, gađaju se iz pištolja na vodu i prskaju se vodom iz boca.

Takve su se "bitke" proširile zemljom unatoč upozorenjima vlasti. One se vide kao posljednji iskaz mladenačke pobune Iranaca protiv islamskih normi koje traže od žena da pokrivaju kosu u javnosti i nose široku odjeću.

Konzervativci kažu da se "vodeni ratovi" moraju iskorijeniti kako bi se spriječilo da kvare iransku mladež a veliki dio krivnje za takvo "kvarenje" pripisuju "mekom ratu" koji Zapad vodi putem televizije, filmova i pop glazbe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika