05.09.2011. / 09:16

Autor: Hina

Video: Tropska oluja Lee izgubila snagu, New Orleans izdržao

Tropska oluja Lee oslabila je do razine tropske depresije dok se u nedjelju približavala Mississippiju, a obrana od poplava New Orleansa bez većih problema izdržala najveći test od 2005. kad je grad razorio uragan Katrina.

Tropska oluja Lee poplavila je obalno područjeTropska oluja Lee poplavila je obalno područjeTropska oluja Lee oslabila je do razine tropske depresije dok se u nedjelju približavala Mississippiju, a obrana od poplava New Orleansa bez većih problema izdržala najveći test od 2005. kad je grad razorio uragan Katrina.

Državni centar za uragane objavio je da je središte Leeja oko 90 kilometara zaapdno od McComba, u Mississippiju, s vjetrovima maksimalne brzine 55 km/h.

Oluja je privremeno obustavila rad u više od 60 posto pogona za proizvodnje nafte na moru u Meksičkom zaljevu. Očekuje se da se proizvodnja nastavi čim oluja prođe.

Čak i kao tropska depresija, Lee i dalje nosi veliku količinu kiše i još uvijek nije prošla opasnost od poplava za dijelove Mississippija u ponedjeljak, te Alabame i Tennesseeja u utorak.

U New Orleansu palo je 33 cetimetra kiše otkako je počela oluja, nekoliko manjih ulica je bilo poplavljeno, ali je gradski sustav za crpljenje vode bio brži od kiše i skrenuo vode u jezero Pontchartrain. Pola grada leži ispod razine mora, a štiti ga sustav nasipa i ustava. Njegovi nasipi inače mogu podnijeti otprilike dva i pol centimetra kiše na sat.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika