05.09.2011. / 14:18

Autor: Hina

Iran "narastao" za 225.000 četvornih kilometara

Stvarna površina iranskog teritorija je veća za blizu 14 posto od podataka iz službenih dokumenata ili zemljopisnih udžbenika u Iranu i u svijetu, odnosno za oko 225.000 četvornih kilometara, rekao je u ponedjeljak iranski ministar obrane general Ahmad Vahidi.

Iran (Foto: Google Maps)Iran (Foto: Google Maps)Stvarna površina iranskog teritorija je veća za blizu 14 posto od podataka iz službenih dokumenata ili zemljopisnih udžbenika u Iranu i u svijetu, odnosno za oko 225.000 četvornih kilometara, rekao je u ponedjeljak iranski ministar obrane general Ahmad Vahidi.

"Stvarna površina Irana je 1.873.959 km četvornih", rekao je general Vahidi tijekom prezentacije novog programa vojnog kartografskog servisa.

"Dosad objavljivana površina Irana je manja od stvarne, to je novi podatak", rekao je Vahidi ne objasnivši kako se iranski teritorij mogao povećati za više od 225.000 km četvornih.

Većina međunarodnih dokumenata i atlasa, kao i iranskih zemljopisnih udžbenika, za površinu Irana uglavnom navode podatak o 1.648.195 km četvornih.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika