05.09.2011. / 14:44

Autor: Hina

Vandoren predstavio Jandrokoviću rezultate istraživanja o EU

Veleposlanik Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren predstavio je u ponedjeljak u Zagrebu potpredsjedniku vlade i ministru vanjskih poslova i europskih integracija Gordanu Jandrokoviću rezultate najnovijeg istraživanja javnog mišljenja o stavovima hrvatskim građana o pristupanju RH Uniji, priopćeno je iz MVPEI-a.

Paul VandorenPaul VandorenVeleposlanik Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren predstavio je u ponedjeljak u Zagrebu potpredsjedniku vlade i ministru vanjskih poslova i europskih integracija Gordanu Jandrokoviću rezultate najnovijeg istraživanja javnog mišljenja o stavovima hrvatskim građana o pristupanju RH Uniji, priopćeno je iz MVPEI-a.

Rezultate tog istraživanja, koju je za Delegaciju EU-a provela agencija Ipsus Puls, predstavit će u utorak javnosti u Informacijskom centru EU-a Dragan Bagić iz agencije, uz sudjelovanje Paula Vandorena.

Na sastanku ministra Jandrokovića i veleposlanika Vandorena zaključeno je kako se rezultati tog istraživanja u velikoj mjeri podudaraju s rezultatima iz redovitih istraživanja koja za potrebe MVPEI-a provode stručne agencije za ispitivanje javnog mnijenja. U tom smislu izraženo je i zadovoljstvo kontinuiranom i visokom razinom potpore hrvatskih građana ulasku RH u Europsku uniju.

Naglašena je i važnost nastavka kontinuiranog informiranja hrvatskih građana o svim prednostima članstva u Europskoj uniji. U tom kontekstu, ministar Jandroković upoznao je veleposlanika Vandorena s planiranim aktivnostima u okviru predstojeće predreferendumske informativne kampanje o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji.

Sugovornici su također dogovorili daljnju suradnju te koordinaciju MVPEI-a i Delegacije EU-a u Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika