05.09.2011. / 17:03

Autor: Hina

Strauss-Kahn bi mogao sudjelovati u kampanji ljevice

Pierre Moscovici, zastupnik socijalista i bivši ministar, bio je jedan od najvećih podržavatelja kandidature Strauss-Kahna za izbore a sada je koordinator kampanje novog favorita socijalista Francoisa Hollandea

ArhivaArhivaDominique Strauss-Kahn, bivši čelnik MMF-a koji se vratio u Francusku nakon skandala zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, vjerojatno će sudjelovati u predizbornoj kampanji ljevice 2012. godine, rekao je njegov politički saveznik u ponedjeljak.

Pierre Moscovici, zastupnik socijalista i bivši ministar, bio je jedan od najvećih podržavatelja kandidature Strauss-Kahna za izbore a sada je koordinator kampanje novog favorita socijalista Francoisa Hollandea.

"Mislim da će to učiniti", odgovorio je Moscovici televiziji BFM na pitanje hoće li bivši socijalistički favorit za predsjedničkog kandidata pomoći da njegov bivši rival pobijedi na izborima.

"To je čovjek koji je svoj život posvetio javnom poslu, čija je strast politika i koji je predan ljevici", rekao je Moscovici. "Kako bi mogao ostati izvan najveće borbe kada je pred nama Nicolas Sarkozy a kategorički imperativ je pobijediti ga?".

Glasnogovornik Socijalističke stranke Benoit Hamon bio je oprezniji i na konferenciji za tisak je rekao da bi glas Strauss-Kahna mogao biti koristan u kampanji ljevice ali da nije ključan.

Socijalistička protukandidatkinja Francoisa Hollandea Martine Aubroy u anketama zaostaje nekoliko postotaka, no oboje uživaju dovoljnu potporu birača za pobjedu nad Sarkozyjem. Socijalisti će u listopadu birati svog kandidata za predsjedničke izbore koji će se održati u travnju i svibnju iduće godine.

Savjetnica Strauss-Kahna za odnose s javnošću Anne Hommel novinarima je pred njegovim stanom u Parizu najavila da će Strauss-Kahn za dva tjedna javno govoriti prvi put od njegova uhićenja u svibnju u New Yorku zbog kasnije odbačenih optužbi za pokušaj silovanja.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika