05.09.2011. / 19:20

Autor: Totalsport

Eurobasket: Hrvatska se porazom oprostila od natjecanja

Naša je reprezentacija solidno odradila drugo poluvrijeme. Ostat će enigma zašto je bez imalo žara odigrala prvo

ArhivaArhivaHrvatski košarkaši završili su nastup na Europskom prvenstvu u Litvi porazom od Grčke (74-69) u posljednjemu, petom kolu C-skupine...

U 22. minuti utakmice Grci su imali sigurnu 47-27 prednost nakon poluvremena koje su završili s +17 (44-27). S ulaskom Baraća u igru hrvatski je napad proradio i prednost Grka počela se topiti. Minutu i 22 sekunde prije kraja košem Ante Tomića Vrankovićeva je momčad smanjila na 66-63. Ipak, u sljedećem napadu Antonis Fotsis pogodio je, minutu i četiri sekunde prije kraja, svoju petu tricu iz osmog pokušaja za 69-63, što Hrvati do kraja nisu uspjeli uloviti.

Naša je reprezentacija solidno odradila drugo poluvrijeme. Ostat će enigma zašto je bez imalo žara odigrala prvo.

U redovima poraženih Stanko Barać bio je najbolji s 14 koševa i šest skokova. Marko Popović ubacio je također 14 koševa uz četiri skoka. Vasileiadis i Fotsis predvodili su Grke sa 17 koševa.

Grčka je pobjedom potvrdila ulazak u drugi krug, u kojem su još sigurni i Makedonci, koji će se u večerašnjem dvoboju boriti za prvo mjesto protiv Bosne i Hercegovine. BiH, pak, mora pobijediti u toj utakmici da bi Finsku potisnula s trećeg mjesta.

Nakon što su u nedjelju neočekivano izgubili od Poljaka 84-83, Turci su u dan kasnije reagirali fantastičnom igrom i pobjedom nad braniteljima naslova Španjolcima 65-57. Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Emir Preldžić s 18 koševa i pet skokova, dok je kod Španjolaca prvo ime bio Marc Gasol s 12 koševa i pet skokova.

Španjolska je izgubila prvu utakmicu na Eurobasketu djelomično i zbog toga što je izbornik Sergio Scariolo odmarao Paua Gasola, koji nije odigrao niti sekunde.

Odmorio je i njemački izbornik Dirk Bauermann svog imenjaka i najboljeg igrača Nowitzkog (igrao 17 minuta) i uspio doći do treće pobjede na turniru. Schaffartzik je zabio tricu za konačnih 81-80 protiv Latvije šest sekundi prije kraja utakmice.

U srazu neporaženih momčadi Rusija je pobijedila Sloveniju u skupini D 65-64. U posljednjemu ruskom napadu Sergej Monja je pola sekunde prije kraja utakmice zabio pobjednički koš.

Vezane vijesti

Eurobasket: Litva u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre

Eurobasket: Litva u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre

Domaćin Europskog košarkaškog prvenstva, Litva, pobijedio je reprezentaciju Slovenije u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta. Nakon što su… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 05.09.11. 21:21

Emir Preldžić igra za turke, sve moguce kombinacije bivsih jugo drzavica u raspadu, balkan totalnog rasula.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 05.09.11. 22:20

Hvala bogu,barem nas necete vise sramotiti.Drugo nemam sta reci za ovu blamazu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika