06.09.2011. / 08:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Mozak na offu

Kosor & 'vlada koja ulazi u povijest hrvatskog naroda'

"Ne prihvaćamo one koji nam pokušavaju nametnuti tempo u kojem bismo mi stali, zaledili se i čekali što će se dogoditi, 'taj film' neće gledati", poručila je premijerka. Međunaslovi su vlasništvo portala Nacional.hr

PixsellPixsellPredsjednica vlade Jadranka Kosor poručila je s sinoćnje tribine "Hrvatska 28. članica EU-a", kako vlada koja je završila pregovore oko ulaska Hrvatske u EU zaslužuje respekt.

Kraj historije ili ulazak u bespuća povijesne zbiljnosti

Govoreći o pristupnom ugovoru za ulazak Hrvatske u EU Kosor je rekla: "To tko će potpisati ugovor manje je važno od činjenice da smo mi pregovore završili, a Vlada koja je takav posao završila zaslužuje respekt".

Treba uložiti maksimalno napora da se taj ugovor do kraja godine potpiše, a kada će to biti također je manje važno", dodala je premijerka poručivši kako je "ipak najvažnija činjenica da je vlada pod vodstvom HDZ-a pregovore završila te na taj način ulazi u povijest hrvatskog naroda".

Izvan prostora, vremena i svakog razuma

Osvajanje tog povijesnog cilja posvećuju, kako je kazala, hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni pregovora ni završetka pregovora.

Neki iz oporbe nisu imali snage ni čestitati, ni konstatirati da je vlada završila pregovore, nego su se pravili da su negdje izvan prostora i vremena, naglasila je Kosor dodajući da je u godini kada se odlučuje tko će voditi Hrvatsku sljedeće četiri godine, važno podsjetiti da su se mnogi trudili poslati poruke kako njezina vlada taj posao ne može završiti, te kako za to nema snage i sposobnosti.

"Bilo je i onih u Hrvatskoj koji ne samo da nisu pomagali kako bismo pregovore završili nego su se trudili na različite načine odmagati, a ono što je bilo najtužnije je da su se s političke scene građanima slale potpuno krive i obeshrabrujuće poruke", kazala je premijerka.

Nebeski nacionalizam: Hrvatsku voljeti iznad svega

Podsjećajući kako Hrvatska 1. srpnja 2013. postaje 28. članica EU-a, a hrvatski jezik 24. jezik EU-a, Kosor je naglasila kako su oni vodeći stranku i vladu realizirali ono što je u izvornom programu HDZ-a - Hrvatska za stolom europskih država i naroda.

"U prvoj godini članstva, za tih prvih šest mjeseci, naš proračun bit će 800 milijuna eura, a ukupno za prve dvije godine članstva oko 3,5 milijardi eura. To je respektabilan proračun - na svaku kunu uloženu iz hrvatskog državnog proračuna doći će tri kune europskog proračuna", rekla je premijerka.

Europsko ponašanje je sadržano u činjenici da svatko od nas mora iznad svega voljeti Hrvatsku i davati sve za Hrvatsku", rekla je Kosor dodajući međutim da kada se govori o borbi protiv korupcije i gleda politička scena u Hrvatskoj mora primjetiti da "ima onih koji se protiv korupcije bore s figom u džepu i da ima onih koji jasno sada već najavljuju da neće ući u odlučnu borbu protiv korupcije nego će za tu borbu nuditi neke platforme".

Nema platformi, samo ideologija protukorupcijskog jezika

Nikakve mi platforme nećemo prihvaćati već ćemo reći - nulta tolerancija na svako koruptivno djelovanje, poručila je premijerka.

Nećemo prihvatiti najave koje je s ljevice iznio gospodin Slavko Linić jasno naznačivši u jednom svom nedavnom intervjuu da će, kako je rekla Kosor, oni jako paziti kada dođu na vlast kako se ponaša državni odvjetnik i kako se ponaša državno odvjetništvo i kako se ponašaju sudovi, pa će onda odlučiti hoće li ih smjenjivati ili ne.

To je vrlo jasan i nedvosmislen pritisak na neovisnost pravosuđa i to nije europsko ponašanje, ustvrdila je Kosor.

Kažite nam da smo super pa ćete i dalje gledati Foreste Gumpe

Kampanja za parlamentarne izbore će biti jedno i tu ćemo se sučeljavati s programima, ali ulazak u EU je nešto oko čega smo se složili, rekla je Kosor pozivajući parlamentarne stranke i predsjednika Republike da "kažu kako je ova vlada napravila respektabilan posao".

Svakodnevno postoje prijepori treba li vlada raditi ili ne treba, kazala je Kosor poručivši kako "vlada treba raditi do posljednje sekunde mandata".

Ne prihvaćamo one koji nam pokušavaju nametnuti tempo u kojem bismo mi stali, zaledili se i čekali što će se dogoditi, 'taj film' neće gledati, poručila je premijerka.

Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova i europskih integracija i predsjednik zagrebačkog HDZ-a koji je organizirao tribinu, kazao je kako je Hrvatska u EU ostvarenje velikog strateškog cilja Hrvatske.

Multikulturalni diktator

Ukazao je i na, kako je rekao, "pokušaj iskrivljavanja povijesnih činjenica, pokušaja koji dolazi s lijeve strane političkog spektra, da se kaže kako je bivši predsjednik vlade Ivica Račan započeo proces približavanja Hrvatske EU".

"To nije istina, jer je u prvom programu HDZ-a pisalo da Hrvatska treba postati članica Europske zajednice. To su potpisali utemeljitelji stranke i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman", poručio je Jandroković.

Dezodoriranje crvene babaroge

Ovih smo dana svjesni pokušaja uljepšavanja bivše države i bivšeg komunističkog sustava, rekao je Jandroković dodajući kako je jedina brana tome ulazak u EU, jer je, kako je ocijenio, EU takav okvir koji će onemogućiti afirmaciju komunističkih vrijednosti. U temeljima EU-a je kako antifašizam tako i antikomunizam, poručio je Jandroković.

Ocjenjujući potporu ulasku Hrvatske u EU, rekao je kako je ona između 55 i 60 posto. Izrazio je uvjerenje da će kroz dalje informiranje građana ta potpora biti još veća.

Govoreći o institucionalnim aspektima proširenja državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Andrej Plenković je rekao kako Hrvatskoj predstoji cjelovita priprema administracije, državne uprave i diplomacije da funkcionira u uvjetima članstva.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/4/08

arisa, 06.09.11. 08:59

E baba, baba baba
Dala bi baba dukat da udje u kolo
Dat ce baba dva da izadje iz kola
Dudeki bu ju i dalje dukate davali babi.


registracija
7/4/11

ivanovac, 06.09.11. 09:05

Toliko nadrobljenih gluposti na jednom mjestu već se dugo nije čulo.Oko toga nije moguć nikakav pametni komentar, jer glupost ne možete pametno komentirati.
Da ući će u povijest kao najnesposobnija i najlopovskija vlada Hrvatske, i da bi pored bivšeg premijera u ćorku trebalo na hlađenje staviti još mudraca koji sjede u vladi i Saboru.
Od HDZ-a sudski tražiti da vrati sve novce koje su pokrali.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 06.09.11. 09:20

prodala more....izručile sve generale Hagu....bila desna i lieva ruka sanadera...opljačkala i zadužila i naše praunuke...


registracija
5/3/10

starimudrac, 06.09.11. 10:25

¸ajme meni, nije mi dobro, ajme meni, nije mi dobro!


registracija
26/11/09

CH2710, 06.09.11. 10:43

Ova je sve bolja i bolja... svakim danom je sve bliža Vrapču... a kad ju tamo napumpaju s psihofarmakom i malo "srede"... onda marš u Remetinec... kolektivno sa svim smradom oko sebe.


registracija
26/11/09

CH2710, 06.09.11. 10:44

Iskreno... nemam više niti volje otvarati neke novine... jer ovo egocentrično strašilo viri iza svakog ugla...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.11. 11:51

Ljudi moji,sve ste rekli.Katran i perje je jedini lijek protiv te bagre.Potom Remetinec.


registracija
15/11/06

rimaz, 06.09.11. 12:29

Što znači ući u povijest. Josip Jelačić, Starčević, Radić,Pavelić,Tito, možda još i Tuđman, su ušli u Hrvatsku povijest bilo kao pozitivci ili negativci i nema brisanja niti zaborava. Svi i sve ostalo je trenutno i zaborav će ih prekriti vrlo brzo. Da nije Interneta možda i brže. Tako, ja osobno sam siguran da moji unuci neće znati niti spominjati nekakvu Jadranku Kosor, ili nekog sličnog. A može biti da će u dogledno vrijeme koje može doći vrlo brzo, ulazak u EU biti slavljen i spminjan kao i što danas spominjemo ulazak Hrvatske u YU uniju.


registracija
15/8/09

vergilia, 06.09.11. 13:33

S obzirom da je Kosorica negdje na branju jabuka, uvjerena sam da će branje jabuka postati povijesni trenutak, a izjave koje će nakon toga dati čitati će se na svakom budućem branju jabuka u Republici Hrvatskoj!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 06.09.11. 13:40

Evo je opet! Svašta, svašta, svašta - gadljivo! Otvaraju berbe, vucaraju se po selima. Ona i ovi njeni troše i dalje našu lovu u svrhu njihove šporke kampanje. Nije dostojna ni spomenuti ime Jisipoviću, a kamoli provocirati. Nije njoj savjest čista, a vjerojatno će biti i za nju pitanja u procedurama procesuiranja kriminala što ga je HDZ počinio. Očito je toga svijesna, pa joj treba vlast da se zaštiti. Koje face na slici, da nam oni vode državu!!! Katastrofa!


registracija
9/3/11

ajme3meni, 06.09.11. 14:35

Obrušila se premijerka na predsjednika. Što joj drugo preostaje: nema programa kojeg bi prezentirala građanima, vanjski dugi sve veći, nelikvidnost sve veća, nezaposlenost sve veća, standar građana sve manji i manji. Stoga, nije čudno da su joj istupi puni priitivizma, tračeva, laži i svega ostalog što jedna premijerka nebi smjela koristiti prilikom javnih istupa. L

A sad pitanje forumašima:

što mislite tko je slijedeći na tapetu za premijerkino "pranje", nakon što iscrpi teme vezane uz predsjednika?


registracija
4/9/11

Tosa, 06.09.11. 17:19

Ajd,neka vam je sa srecom, a mi u srbiji videcemo kako je vama,do duse samo jos trebate referbdum da potvrdite :-)
No po komentarima nesto slutim da ce gradjani hrvatske pokazati lakat :-) eu,zbog nezaposlenosti,opljackane privrede,standardom,banke bez kontrole same formiraju kamate ....
Narod postao koleteralna steta.Ipak ne vam je srecom


registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.09.11. 23:44

Uvijek se sjetim onog sirotog čovjeka kojeg su izbacili iz stana da bi se ova kravetina uvalila i još nosila na duši samoubojstvo koje je pravilno dijagnosticiralo njene buduće korake.Trebalo ju je odmah zaustaviti već tada,jer zabludjeli glasači koji je žele golu i spaljenu,nisu ništa shvatili prvim činom da je Zoki njen klon koji će konačno dati sebi oduška i nastaviti oponašati svog nedosanjanog idola.Jaca veštica leti dalje,a onda mir dok se ne pojave nepoznati ljudi i u međuvremenu joj ne začepe gubicu.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.09.11. 23:52

Jaca svršava na Zokija,voli ga prcat u bulju jer jer je toliko priglup da joj ni ne zna odgovorit na njen prostački seksizam kako ona kaže za druge,vrijedi i za nju.ako je bila ovakva glumica i prije,nije ni čudo što će pasti još dublje.U tom shizofreničnom posijelu kojeg nema kraja između njih dvoje,Jaca se bar naslađuje Zokijevom tupavošću "nek si i dalje sanja da će biti primjer"...tupavom narodu poput njih puhne u zadnji tren,ali izbori će biti namješteni prvi krug zasigurno,dok ne pukne žešće puška u Slavoniji i Dalmaciji,pogotovo Lici.Postajemo Sirija u malom sa krajnje nedorečenim ishodom.


registracija
29/11/09

Ivis, 07.09.11. 15:55

Zasto bi nam take gluposti trebao najaviti Josipovic? Izjavi ih sama! Nevolj je u tome, sto te svi imamo za 'laprdalicu'!!!!!!


registracija
16/2/11

pro, 07.09.11. 20:08

bunika je aktualna opet u hdz


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika