06.09.2011. / 08:43

Autor: Hina

Josip Vranković napustio kormilo reprezentacije

Vranković je reprezentaciju preuzeo u studenom 2009. godine naslijedivši Jasmina Repešu. U 11 službenih utakmica zabilježio je četiri pobjede i sedam poraza

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Litvi Josip Vranković više nije izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Vranković je nakon poraza od Grčke kojim se Hrvatska oprostila od plasmana u drugi krug natjecanja, istaknuo kako napušta kormilo reprezentacije jer mu je istekao ugovor.

"Istekao mi je ugovor i formalno više nisam izbornik. Želim se zahvaliti čelnicima saveza na podršci koju sam imao tijekom ovog mandata. Imali smo odličnu komunikaciju i suradnju," poručio je Vranković pod čijem vodstvom je reprezentacija ostvarila najgori rezultat u svojoj povijesti na Europskim prvenstvima. Do sada smo najgori plasman ostvarili 1997. u Španjolskoj, 1999. u Francuskoj i 2003. u Švedskoj gdje smo osvajali 11. mjesta, dok se u Litvi nismo uspjeli probiti niti među 12 najboljih od 24 reprezentacije koliko ih sudjeluje na prvenstvu.

Vranković je reprezentaciju preuzeo u studenom 2009. godine naslijedivši Jasmina Repešu. U 11 službenih utakmica zabilježio je četiri pobjede i sedam poraza. Hrvatska je pod njegovom palicom svladala Iran, Tunis, Finsku i Crnu Goru, a izgubila od SAD-a, Slovenije, Brazila, Srbije, Makedonije, BiH te Grčke.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika