06.09.2011. / 10:30

Autor: Totalsport , Nacional.hr

US Open: Wozniacki i Petković posljednji četvrtfinalni par

Da je trebalo, imala bih snage za još dva seta - rekla je finalistica turnira iz 2009. godine

Caroline WozniackiCaroline WozniackiPrva tenisačica svijeta po WTA-ovu renkingu, 21-godišnja Dankinja Caroline Wozniacki, preživjela je meč osmine finala US Opena iako je protiv Svjetlane Kuznjecove bila na konopcima.

Vodila je Ruskinja 7-6(6), 4-1 kada se Wozniacki napokon počela vraćati. Završilo je 6-7(6), 7-5, 6-1, što znači da je od trenutka preokreta Kuznjecova do kraja dobila samo dva od 14 gemova.

Tešku je pobjedu igračica koja čeka na svoj prvi Grand Slam naslov izborila nakon tri sata i dvije minute borbe slomivši napokon suparnicu superiornim tempom.

- Bila sam, istina je, nadomak ispadanja. Znala sam, međutim, da se mogu vratiti i okrenuti meč. Da je trebalo, imala bih snage za još dva seta - rekla je finalistica turnira iz 2009. godine.

Ruskinja je bez prisile tijekom meča promašila čak 78 lopti, ili 52 više od Wozniacki. Bilo je previše.

U četvrtfinalu će Dankinja igrati protiv Njemice Andreje Petković koja je bila nadmoćna Španjolki Carli Suarez Navarro pobijedivši 6-1, 6-4.

Dodajmo kako su završni turnir osam najboljih tenisačica svijeta pri kraju sezone, koji će se ove godine premijerno održati u Istanbulu, osigurale Caroline Wozniacki i Marija Šarapova.

Osim prve i četvrte tenisačice svijeta, pošlo je to također za rukom najboljemu ženskom paru: Slovenki Katarini Srebotnik i Čehinji Kveti Peschke.

US Open, osmina finala, tenisačice:

Wozniacki (1) - Kuznjecova (15) 6-7(6), 7-5, 6-1

Petković (10) - Suarez Navarro 6-1, 6-4

Williams (28) - Ivanović (16) 6-3, 6-4

Pavljučenkova (17) - Schiavone (7) 5-7, 6-3, 6-4

Vezane vijesti

Razzano izbacila Serenu Williams

Razzano izbacila Serenu Williams

Francuska 29-godišnja tenisačica Virginie Razzano, trenutno tek 111. igračica svijeta, napravila je golemu senzaciju na Roland Garrosu, pobjedom u 1.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika