06.09.2011. / 13:12

Autor: Hina

Dubrovnik bilježi iznimno dobre turističke rezultate

Prema danas objavljenim podatcima Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u prvih 8 mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je ukupno 464.133 dolazaka i 1.766.322 noćenja, što je povećanje od 6 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Turisti vole DubrovnikTuristi vole DubrovnikPrema danas objavljenim podatcima Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u prvih 8 mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je ukupno 464.133 dolazaka i 1.766.322 noćenja, što je povećanje od 6 posto u dolascima i 6 posto u noćenjima.

Najbrojniji gosti bili su iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Njemačke, Hrvatske i Italije.

Najbolja popunjenost zabilježena je u hotelima, privatnom smještaju, dok je vidljiv neznatni podbačaj u kampovima.

Tijekom kolovoza bilo je 10 posto više gostiju iz Italije nego godinu dana ranije, što je rezultat poboljšanih zračnih linija s Dubrovnikom.

Za grad Dubrovnik može se reći da ima stabilno domaće tržište pa je tako i ovogodišnji kolovoz pokazao povećanje u dolascima i to od 11 posto i noćenjima od 6 posto u odnosu na prošlu godinu.

Najveće povećanje u odnosu na prošlu godinu bilježi se s tržišta SAD-a, Turske, Australije, Grčke i Italije.

Vezane vijesti

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika