06.09.2011. / 13:48

Autor: Totalsport

Davis Cup: Prpić objavio sastav za susret s JAR-om

- Respektiramo suparnika, pogotovo Kevina Andersona koji u posljednje vrijeme igra vrlo dobro, ali smatramo da bi bio neuspjeh da izgubimo - rekao je Prpić

Goran Prpić (lijevo)Goran Prpić (lijevo)Izbornik teniske reprezentacije Goran Prpić u utorak je objavio sastav za predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa koji će Hrvatska od 16. do 18. rujna odigrati protiv Južnoafričke Republike u Potchefstroomu.

U postavi su Marin Čilić (trenutno 28. na pojedinačnoj ATP listi), Ivan Dodig (33.), Antonio Veić (182.) i Nikola Mektić (267.). Ivo Karlović ovaj put nije u sastavu jer on i supruga Alsi očekuju rođenje njihova djeteta upravo u vrijeme susreta.

- Respektiramo suparnika, pogotovo Kevina Andersona koji u posljednje vrijeme igra vrlo dobro, ali smatramo da bi bio neuspjeh da izgubimo. Naše su ambicije da i sljedeće godine igramo u Svjetskoj skupini i stoga idemo u Južnu Afriku želeći pobjedu - rekao je Prpić.

Najbolje rangirani južnoafrički tenisač je Kevin Anderson, 34. igrač svijeta. Osim njega u sastavu će biti i Rik de Voest (124.), Izak van der Merwe (129.) i Raven Klaasen (254.).

Susret će se održati od 16. do 18. rujna na betonskoj podlozi u Potchefstroomu, gradu 117 kilometara udaljenom od Johannesburga, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1343 metra.

Kako bi se što bolje prilagodila uvjetima, hrvatska reprezentacija će u Potchefstroom doputovati već u subotu, 10. rujna.

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika