06.09.2011. / 13:59

Autor: Hina

Erdogan najavio mogući posjet Gazi i nove sankcije Izraelu

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je da će možda posjetiti Gazu u okviru posjeta Egiptu koji planira idućeg tjedna, te je najavio nove mjere "pritiska" na Izrael, javljaju agencije.

Recep Tayyip ErdoganRecep Tayyip ErdoganTurski premijer Recep Tayyip Erdogan rekao je da će možda posjetiti Gazu u okviru posjeta Egiptu koji planira idućeg tjedna, te je najavio nove mjere "pritiska" na Izrael, javljaju agencije.

"Još razgovaramo s egipatskom stranom o posjetu Gazi. Zasad još ništa nije odlučeno", rekao je novinarima u Ankari, odgovarajući na pitanje hoće li tijekom boravka u Egiptu posjetiti to palestinsko područje.

Taj posjet, ako se ostvari, dolazi nakon sankcija koje je Ankara najavila Izraelu zbog njegova odbijanja da se ispriča za napad izraelskih specijalaca na turski humanitarni brod na putu za Gazu 31. svibnja 2010., kada je ubijeno devetero turskih državljana.

Turska je u petak objavila da je protjerala izraelskog veleposlanika, zamrznula bilateralne vojne ugovore i pokrenula postupak na Međunarodnome sudu pravde kako bi pobila legalnost blokade Gaze.

"Potpuno prekidamo trgovinske odnose, vojne odnose, prateće odnose vojne industrije", rekao je Erdogan, dodavši da će taj prekid "pratiti odgovarajuće mjere".

Erdogan je rekao da se "Izrael uvijek ponašao kao razmaženo dijete", misleći pritom na prijekore koje mu je upućivala međunarodna zajednica zbog ponašanja prema Palestincima.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

registracija
12/1/11

bozhidar, 06.09.11. 15:57

kissinger je govorio o bosni kao umjetnoj drzavi. a zar i israel nije i cak daleko vise umjetnija i neodrziva drzava nego bosna?

neodrziva je kao 'zidovska' drzava, jer je zasnivana ratovima jedne mjesavine evropskih naroda, koji nisu imali ikakve veze sa hebrejcima ili judejcima.

samo ih vezivao kult moshe [pa i pijade valjda] sa iscezlim israelcima [od njih se gubi svaki trag od ca. 728 prije nase ere] a od judejaca ostalo je do ww1 samo oko 10k zhidova. vecina njih je prebivala u jerusalemu i zivjela u miru sa palestinicima dok se nisu pojavili ashkenazim.

[to nas do neke mjere podsjeca na dolazak srba u hr]

a oni su se cak i protivili invaziji evropljana u palestinu. ali, eto, krscanski svijet je vec [pa cak i SSSR] sa balfour declaration of '17 odlucio sasvim unistiti palestinu.

ussr se je eventualno okrenuo protiv 'zidovske' drzave, ali samo zato jer je vidio da tamo vladaju fasisti, a ne komunisti.

meni se cini da ce i hr, koja je sama prosla pakao od invazjiskog naroda, ipak i dalje podupirati 'zhidove'.
hvala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika