06.09.2011. / 15:25

Autor: Hina

Friščić: HSS očekuje da Josipović radi u sklopu svojih ovlasti

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić istaknuo je danas u Osijeku da će se HSS i ubuduće zauzimati za razvoj proizvodnje hrane, prerađivačke industrije i turizma te za ravnomjerni razvoj i jačanje ovlasti lokalne samouprave.

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić istaknuo je danas u Osijeku da će se HSS i ubuduće zauzimati za razvoj proizvodnje hrane, prerađivačke industrije i turizma te za ravnomjerni razvoj i jačanje ovlasti lokalne samouprave.

Na konferenciji za novinare o parlamentarnim izborima Friščić je rekao kako je stajalište Glavnog odbora HSS-a da stranka na izbore izlazi samostalno, ali se stranačkim stožerima po izbornim jedinicama ostavlja mogućnost da razmotre koaliciju ako pronađu partnera s kojim mogu dobro surađivati. Dodao je kako dosad nijedan izborni stožer nije izvijestio predsjedništvo stranke o potrebi razmatranja sklapanja mogućih koalicija.

Na novinarsko pitanje je li se predsjednik države Ivo Josipović uključio u predizbornu kampanju, Friščić je odgovorio da je iza Josipovića na predsjedničkim izborima stala određena politička grupacija, ali u HSS-u od njega očekuju da radi u sklopu svojih ovlasti i da bude predsjednik svih nas.

Na pitanje da komentira je li korektno da premijerka Jadranka Kosor i drugi HDZ-ovi dužnosnici javno pozdravljaju generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, Frišić je odgovorio kako "nitko nije kriv dok nema pravomoćne presude", a država je dužna omogućiti "punu pravnu zaštitu svojim generalima".

Potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs ustvrdio je kako ankete pokazuju da je HSS "treća politička opcija u Hrvatskoj, iza HDZ-a i 'kukuriku koalicije'".

Na pitanje o rezultatima turističke sezone Bajs je odgovorio da je je u prvih sedam mjeseci bilo 500.000 gostiju više nego prošle godine, pri čemu je ocijenio da se nastavak tog trenda očekuje i u kolovozu. Napomenuo je kako je ove godine zaposlenih u turizmu oko 14 posto više nego prošle godine te da se očekuje povećanje prihoda hotelijera i turističkih agencija. Bajs je dodao kako se očekuju podatci Državnog zavoda za statistiku o maloprodaji u trgovini hranom, pićem i drugim namirnicama uobičajenim za turističku potrošnju te da prve najave "nisu loše", ali se mora pričekati ukupan rezultat.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 06.09.11. 19:15

Friščić i Pupovac su saučesnici svih sranja koja su se dogodila ovih dana.Kosorica je predsjednica vlade u kojoj oni sjede što više vlada nebi odavno postojala da je oni nisu podržali iz čisto ličnih i stranačkih interesa a znamo da vlada treba postojati i djelovati u interesu države i svojih građana.Svi koji glasaju za hss za Pupovca glasaju za hadeze nemojte se zavarvari seljaci idu samostalno na izbore jer su iračunali da će lakše prevariti glasače i na taj način hdezeu priključiti više saborskih mjesta.To se vidi iz avona zato seljaci ako nećeta glasati ljevicu izabrite neku drugu desnu opciju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika