06.09.2011. / 15:27

Autor: Hina

Odvjetnici: Horvatinčić najkasnije 16. rujna na slobodi

Deset svjedoka ispitano je danas na šibenskom Županijskom sudu u istrazi protiv zagrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića, osumnjičenog da je skrivio pomorsku prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje nautičara iz Italije, doznaje se od njegovih branitelja koji očekuju da će Horvatinčić najkasnije 16. rujna biti pušten na slobodu.

Velimir Došen i Branko BaicaVelimir Došen i Branko BaicaDeset svjedoka ispitano je danas na šibenskom Županijskom sudu u istrazi protiv zagrebačkog poduzetnika Tomislava Horvatinčića, osumnjičenog da je skrivio pomorsku prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje nautičara iz Italije, doznaje se od njegovih branitelja koji očekuju da će Horvatinčić najkasnije 16. rujna biti pušten na slobodu.

Preostalih deset svjedoka trebalo bi biti ispitano najkasnije do 13. rujna, pa odvjetnici Velimir Došen i Branko Baica očekuju kako bi zagrebački poduzetnik trebao biti pušten iz pritvora najkasnije tri dana kasnije.

Ta očekivanja obrazložili su tvrdnjom kako, nakon što bude ispitan i posljednji svjedok, više neće postojati opasnost od utjecaja na svjedoke, a što je bio jedan od razloga zbog kojih je Horvatinčiću 19. kolovoza određen jednomjesečni pritvor.

Horvatinčićev odvjetnički tim kazao kako je svih deset svjedoka danas pred sucem posvjedočilo da poduzetnik u trenutku prometne nezgode nije bio pod utjecajem alkohola.

Očekuje se još svjedočenje šestorice svjedoka pred Županijskim sudom u Splitu i iskaz Horvatinčićeve suputnice Anice Đerđe Dilber koja bi iskaz trebala dati idućeg tjedna pred istražnim sucem u Zagrebu.

Na Županijskom sudu u Šibeniku doznaje se da su većina danas ispitanih svjedoka djelatnici šibenske policije i Lučke kapetanije.

Lučki kapetan Boris Seljanovski nakon svjedočenja novinarima je kazao kako je ispitan o detaljima i zbivanjima 16. kolovoza kada je Horvatinčić sa svojim gliserom naletio na jedrilicu u primoštenskom arhipelagu i usmrtio talijanski bračni par.

Potvrdio je da još uvijek nije završeno vještačenje dokaza izuzetih sa glisera, GPS i autopilot, no kazao je kako to po protokolu slijedi tek nakon što se saslušaju svi svjedoci.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 06.09.11. 15:54

Ak višestrukog ubojicu sud pusti na slobodu to onda znači da su odvjetnici podmitili suce (a bar jedan od njih je po tome poznat), ali isto tak da postoji velika vjerojatnost kak bu ubojica opet nekoga ubil ili autom ili brodom ili na neki drugi način - ko zna koliko je ljudi još u bil, a za koje se ne zna?
Fuuuuuj hrvatski suci!!!!!


registracija
10/1/07

satruncica, 09.09.11. 12:28

SRAMOTA ako se to dogodi.
Lujo, Odvjetnici obitelji su uložili opetovano zahtjev (prvi im je odbijen) da se Horvatinčiću pritvor produži i naveli dokaze njegovog glisiranja i vožnje automobilom. U tome su ih podržali mnogi pošteni ljudi. Da li misliš da će uspjeti? Ili će Horvatinčić kući i nakon 2 dana opet za volan?
Ovo je podmitljiva korumpirana država i suci.
Nadam se da će ipak imati netko od njih hrabrosti.


registracija
10/1/07

satruncica, 09.09.11. 12:37

Za one koji neznaju BAICA brani i paravinju....


registracija
29/11/09

Ivis, 09.09.11. 19:27

MOLBA! Molim Vladu za obavijest kada ce taj svemocni upravljati motornim vozilom na javnoj povrsini! Tada cemo mi sitnozubi ostajati u kuci i jos primiti susjede s prizemlja.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika