06.09.2011. / 15:39

Autor: Hina

Paravinja od vlasti zatražio politički azil

Dragan Paravinja, vozač kamiona osumnjičen zbog ubojstva maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša, zatražio je od hrvatskih vlasti politički azil za sebe i svoju obitelj, potvrdio je novinarima njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica.

Dragan ParavinjaDragan ParavinjaDragan Paravinja, vozač kamiona osumnjičen zbog ubojstva maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša, zatražio je od hrvatskih vlasti politički azil za sebe i svoju obitelj, potvrdio je novinarima njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Branko Baica.

Odvjetnik Baica, međutim, navodi kako je njegov klijent to učinio 'na svoju ruku', bez njegova znanja, no koliko mu je poznato Paravinja je zahtjev podnio obrazlažući kako je žrtva urote, te je u Srbiji progonjen zbog svojih saznanja o zločinima koji su počinjeni u vrijeme režima Slobodana Miloševića.

Baica također kaže da Paravinja kao državljanin Republike Hrvatske po zakonu ne može dobiti azil u svojoj matičnoj zemlji.

Je li zahtjev za azilom odbačen ili ne, Baica nije znao. Komentirao je samo kako ga nijedno mjerodavno tijelo po zakonu ne bi trebalo prihvatiti.

Prema pisanju medija, Paravinja je i 2007. u Sloveniji zatražio politički azil nakon što je uhićen na temelju potjernice koju su za njim raspisale srpske vlasti nakon što je pravomoćno osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Protiv Paravinje se u Hrvatskoj, pred Županijskim sudom u Šibeniku provodi istražni postupak zbog sumnje da je počinio kaznena djela teškog ubojstva maloljetne Antonije Bilić, te dva silovanja u pokušaju.

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić 26. kolovoza Paravinji je produljio pritvor za još 30 dana, a ovih dana očekuje se nastavak istražnog postupka.

Pred istražnim sucem bi se trebalo naći 12 novih svjedoka koje su predložili obrana i odvjetnik obitelji Bilić, a koji bi sudu navodno trebali podastrijeti neke nove dokaze u slučaju nestanka maloljetnice, za kojom i dalje traje potraga.

Vezane vijesti

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima… Više

Komentari

registracija
4/9/11

Tosa, 06.09.11. 16:53

Koji folirant.
Cime se on bavio u Srbiji?Nekakav DB INSAJDER?
glupost,pokusava nesto na nacionalnoj osnovi da uradi,pa nije moguce da ga obe drzave terete za silovanja i ubistva?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika